SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Naar binnen om eruit te komen: Integrale massage voor lichaam en geest

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

LOCHEM - Mensen door middel van massage uitnodigen om naar zichzelf te kijken, als het ware naar binnen te gaan en stil te staan bij spanning en klachten die je ervaart en daar wat mee te doen, dat is wat ik doe in mijn integrale massagepraktijk in Diepenheim.

Je bent meer dan alleen je fysieke lichaam, je lichaam is onlosmakelijk verbonden met je geest. We noemen dat een holistisch mensbeeld. Het vormt de basis voor de integrale massage. Je staat stil bij de spanningen en klachten die zich in je lichaam hebben opgebouwd. De massage helpt je om je lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Het verminderen van klachten vraagt echter ook bereidheid om naar jezelf te kijken, bij jezelf naar binnen te gaan. In mijn praktijk probeer ik dat samen met mijn cliënten te bereiken.

In mijn opleiding leerde ik masseren, maar ook kijken naar het effect van aanraking, en het cliënten begeleiden bij het krijgen van inzicht in oorzaken van spanning en klachten. Ik leerde wat aanraking met iemand kan doen.
Ik ervoer hoe elk mens baat kan hebben bij contactvolle aanraking. Als je mensen kunt ‘raken’ komen er emoties los en kan de spanning verdwijnen. 
Deze massage is ondersteunend voor mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Verdriet is altijd voelbaar in je lichaam. Hier in je lijf contact mee maken is ondersteunend.
Daarnaast heb ik ook een opleiding gevolgd om mensen te mogen ondersteunen die getroffen zijn door de ziekte kanker.

Werkwijze

Ik start mijn sessies altijd met een intake. ‘Ik inventariseer hoe iemands leven is verlopen en wat men wil bereiken met de massage, wat er speelt op gezondheidsgebied en welke thema’s spelen in iemands leven. Ook kijk ik of er contra-indicaties zijn voor integrale massage zoals bijvoorbeeld griep of een bursitis of kanker. Vervolgens vraag ik de cliënt wat hij of zij ervaart bij wat zij voelt, om als het ware onder het gevoel te kijken. Dat wat onbewust was mag weer in het bewustzijn komen en kan daar worden losgelaten. Elke massage eindigt met een fase van ontspanning.

http://integralemassagepraktijk.nl

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.