Boete voor automobilist die ernstig ongeluk veroorzaakte

Boete voor automobilist die ernstig ongeluk veroorzaakte

De rechtbank heeft een boete van 750 euro opgelegd aan de 59-jarige veroorzaker van een ernstig verkeersongeluk in Vorden. Op 29 augustus 2019 in de ochtend kwam de man in botsing met een motorrijder, die daar uiteindelijk blijvend letsel aan overhield.

De officier van justitie eistte een taakstraf van 80 uur, omdat het zou gaan om een verkeersmisdrijf en niet om een overtreding. Maar de rechtbank ging daar niet in mee. Die vond een lagere straf passend.

Bekijk de beelden van het ongeluk. Lees verder onder de video...

'Goed gekeken'

De automobilist beweert goed gekeken te hebben en zelfs even gewacht. Het felle licht, de koplamp van de motorrijder, kon hij niet goed plaatsen. Hij dacht dat het licht nog verweg was en bovendien op het fietspad bevond. Na even gewacht te hebben bij de haaientanden ging hij alsnog rijden, met de botsing tot gevolg.

De motorrijder klapte vol op de zijkant van de auto en kwam bewusteloos op straat terecht. Daar weet hij zelf niets meer van, hij werd pas wakker in het ziekenhuis. Hij hield er blijvend letsel aan over, en denkt er nog dagelijks aan. Tussen de veroorzaker en het slachtoffer is, via een mediator, goed contact. De Vordenaar vindt het verschrikkelijk wat er gebeurd is. 

Dit en meer nieuws hoor je in de nieuwsupdate...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.