SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen trekt portemonnee voor jongerenactiviteiten tijdens lockdown

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen trekt ruim een ton uit voor het helpen van jongeren tijdens de lockdown. In de kerstvakantie werden al diverse activiteiten georganiseerd, en omdat de lockdown nog even duurt gaat dat door.

Het college wil een extra jongerenwerker aanstellen die daarbij gaat helpen. "We hopen de jongeren een beetje te kunnen helpen omdeze moeilijke tijd door te komen", vertelt wethouder Annelies de Jonge. Daarnaast wordt het budget voor activiteiten uitgebreid naar 50.000,- euro. Beide zaken worden betaald uit het budget wat de gemeente krijgt van het Rijk, in het kader van de coronacrisis.

Problemen

De extra jongerenwerker zal ingezet worden via Stichting Perspectief, die zich al bezig houdt met jongerenwerk in de gemeente. Veel jongeren zitten momenteel in de knel doordat ze thuis zitten. De lessen op school zijn online en afspreken met vrienden gaat lastig. Daarom wil de gemeente deze jongeren ondersteunen.

De Jonge: "Het bijzondere vind ik dat jongeren zelf kunnen aangeven wat ze willen en dat wij middelen bieden om dat ook daadwerkelijk te organiseren. Wij gaan dat mogelijk maken samen met de inzet wat jongerenwerkers." De afgelopen tijd zijn er al diverse activiteiten georganiseerd, voor en door jongeren. Zo zijn er 'wintergames' op het sportterrein van voetbalclub AZC, inloopmomenten in buurthuizeb, kickboxlessen en een digitale luister- en chatlijn voor de jeugd.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.