Brummense Blokker klaar voor nieuwe start na grote brand

Brummense Blokker klaar voor nieuwe start na grote brand

De Blokker keert weer terug in het centrum van Brummen. Een ruim jaar geleden verwoestte een grote brand het volledige pand. Ze gaan een paar deuren verderop opnieuw beginnen.

Arianne Teunissen, eigenaar van de franchise-onderneming, blikt terug op de brand. "Het was heel heftig, maar ik stond er al snel nuchter in. We gingen aan de slag om te kijken hoe we zo snel mogelijk onze deuren weer konden openen."

In eerste instantie wilde Teunissen het pand weer herbouwen op het bestaande stuk grond. Daar zou dan meteen een stuk bij aangebouwd worden. De gemeente stemde toe maar al snel bleek dat er op de oude plek vervuild is en dat er archeologische werkzaamheden moeten gebeuren. "We zouden pas over drie jaar weer kunnen bouwen. Daar kunnen we niet op wachten."

Zelfde crew

Ze zijn bij het oude pand van de Rabobank uitgekomen, wat tevens aan het Marktplein ligt. Er is hard gewerkt om het pand in orde te brengen. De laatste hand wordt gelegd met het inrichten van de winkel. Bijna alle medewerkers komen weer terug dus ze gaan van start met een vertrouwd team.

Uiteraard hadden ze een grote opening in gedachten maar dit kan door het coronavirus natuurlijk door niet doorgaan. Doordat Blokker een pakket ophaalpunt wordt kunnen ze 10 februari hun deuren openen, zodat er pakjes opgehaald en gebracht gaan worden. "Als we door het virus niet open mogen gaan we wel aan de slag. Dan gaan we bestellingen bezorgen op de fiets. We willen gewoon weer aan het werk."

'Klanten zijn blij'

De Brummense klanten zijn blij dat de winkel weer open kan, zegt Teunissen. "Geregeld staan er mensen naar de winkel te kijken. Ze steken dan duimen naar ons op, wat ons een goed doet." Het assortiment zal uitgebreider worden.

Burgemeester Alex van Hedel over de impact van de brand...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.