Gigantische brand verwoest winkels en woningen in Brummen

Gigantische brand verwoest winkels en woningen in Brummen

Er woedde een heftige grote brand in meerdere winkelpanden en de bovengelegen woningen aan het Marktplein in Brummen. De brand ontstond omstreeks 01.00 uur vrijdagnacht bij een bakkerij. Vlak voor 05.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Lees verder onder de video...

Aan de achterkant van het gebouw sloegen de metershoge vlammen uit het dak. Er kwam een grote hoeveelheid rook vrij bij de brand. De hulpdiensten hebben daarom een NL-alert verstuurd en adviseerde ramen en deuren te sluiten.

De brandweer schaalde op naar GRIP1, wat inhoud dat er groot coördinerend overleg kwam en er veel brandweereenheden aanwezig waren. Zeker vijf blusvoertuigen, meerdere watervoorzieningen en een hoogwerker kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. De bewoners van de woningen boven de winkels waren op tijd uit hun woningen. Niemand is gewond geraakt. Waardoor de brand is ontstaan is onbekend.

Lees verder onder de foto...

De brand begon in de bakkerij.

Ontruimd

De brand ontstond bij Bakkerij de Winkel en is later overgeslagen naar de naastgelegen Blokker en voormalige snackbar Kwalitaria. Later werd ook banketbakkerij Jolink getroffen. Met behulp van vele omstanders is een groot deel van de inventaris uit de bakkerij gehaald, om te redden van de brand. Bakkerij de Winkel is grotendeels verwoest. De Blokker en naastgelegen snackbar hebben ook veel schade opgelopen.

Lees verder onder de foto...

Omstanders halen met man en macht de bakkerij leeg, terwijl de brandweer blust.

Veel inwoners zijn wakker geschrokken door de brand en kwamen kijken. Ook de bezoekers van het Oktoberfest aan het plein keken toe. De politie had een grote omgeving afgezet vanwege de hevige rookontwikkeling. De brandweer deed metingen om te kijken of de rook schadelijke deeltjes heeft achtergelaten. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden werd nog gegeven tot in de ochtend. 

Vuur opnieuw aan

De brandweer is nog lang bezig geweest met blussen. Op het dak van de Blokker en in de bakkerij wakkerde het vuur meerdere keren aan. Doordat er met heel veel water geblust is zijn veel artikelen van de Blokker naar buiten gedreven. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.