Brummense bakker pakt de draad weer op na verwoestende brand
Erno de Winkel in zijn bakkerij.

Brummense bakker pakt de draad weer op na verwoestende brand

Bakkerij de Winkel uit Brummen zag in november zijn bedrijf in vlammen op gaan. Samen met de omliggende panden werd alles verwoest. Maar ondernemer Erno de Winkel pakt de draad nu weer op. 

Die bewuste nacht was De Winkel al aan het werk in zijn pand. "Ik was net even het pand uit en toen ik weer terug kwam zag ik heel veel rook aan de achterkant. Ik heb meteen de brandweer gebeld en die arriveerde vrij vlot. Ik wilde niet dat de aangrenzende panden ook in de fik zouden gaan. Helaas kon de brandweer dit niet voorkomen", legt hij uit. 

De volgende dag kreeg de ondernemer geen tijd om alles te verwerken. Aan alle kanten moesten er zaken geregeld worden. Zaken waar hij na eigen zeggen geen verstand van had. "Ik zag al snel door de bomen het bos niet meer. Het was een hoop regel- en papierwerk. 

Nieuwe bakkerij in crisistijd

Na bijna een half jaar later heeft hij zijn nieuwe bakkerij geopend in de Ambachtstraat. Hij is blij dat hij eindelijk weer aan het werk kan. "Een winkel openen in crisistijd is natuurlijk niet voordelig maar ik had niet echt een keus. Ook van de verzekering moest ik de bakkerij weer zo snel mogelijk aan het draaien hebben. Dat is gelukt en hopelijk kunnen we snel al onze oude klanten weer voorzien van brood."

Wat de oorzaak was van de brand is niet bekend. De Winkel denkt dat het door kortsluiting ontstaan is. 

Beelden van de verwoestende brand...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.