SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Politie traint zonder anderhalve meter afstand. Waarom mag dat?

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Een opvallend bericht: allemaal politieagenten die dicht bij elkaar staan, terwijl ze trainen. Waarom hoeven deze handhavers zich niet aan de anderhalve meter afstand te houden?

Bij het trainingscentrum aan de Zonnehorst in Zutphen trainen agenten. Politie-woordvoerder Marèl van Steenbergen daarover: "Op de diverse trainingscentra wordt enkel en alleen nog getraind door bepaalde onderdelen van de politieorganisatie voor wie het noodzakelijk is voor de uitvoering van hun taak om te trainen."

Dat houdt dus in dat "lang niet alle trainingen door gaan, maar alleen voor de onderdelen waarvoor een operationele urgentie geldt. Voor hen geldt dan ook een uitzonderingspositie voor wat betreft de anderhalve meter maatregel."

Beeldvorming

Voor de beeldvorming is het natuurlijk raar, dat de mensen die de coronamaatregelen moeten handhaven zich er zelf niet aan houden. Dat ziet ook Van Steenbergen: "Ik begrijp dat dit wellicht overkomt als onzorgvuldig, weet even dat hier nauwkeurig naar gekeken is en dat dergelijke uitzonderingsgroepen niet zomaar gekozen zijn."

De politie traint ook op openbare weg...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.