SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Komende twee weken geen treinverkeer tussen Zutphen en Apeldoorn

REGIO - De komende twee weken rijden er geen treinen tussen Zutphen en Apeldoorn. Er komt een grote onderhoudsbeurt aan het spoor in Apeldoorn, waardoor je tijdelijk met de bus moet. 

De werkzaamheden starten woensdagochtend om 04.00 uur en duren tot minstens maandag 1 maart, 02.00 uur. "Alles wordt anders ingericht, minder wissels en kortom een groot onderhoud aan het spoor. Dit is eens in de zoveel tijd nodig", vertelt woordvoerder Aldert Baas van spoorbeheerder ProRail.

Extra reistijd

"Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd", beklemtoont Baas. Op het traject worden bussen ingezet. Bij het plannen van de werkzaamheden is wel rekening gehouden met de vakanties. Daarom wordt er gewerkt in de voorjaarsvakantie.

"Normaal werkt Prorail in de nachten door of in de weekenden. Dit keer is er gekozen om in de vakantie te werken", vertelt Baas. "Daarnaast zorgt het coronavirus ook voor minder drukte tijdens het reizen." De verwachting is dat de groep reizigers die getroffen wordt door de werkzaamheden, relatief klein is.

Vernieuwing

Aan het spoor gaan er verschillende werkzaamheden plaatsvinden. De rails, bovenleiding, spoorgrind, kabels en leidingen worden vervangen. Ook worden de wissels slimmer ingericht om in de toekomst de kans op storingen te verkleinen.

Er komen dus minder wissels terug voor in de plaats: twee in plaats van vier. "Het spoor wordt anders ingericht waardoor de wissels eenvoudiger worden en er minder wissels nodig zijn", aldus de woordvoerder van ProRail. "Tijdens slechte weersomstandigheden is er minder kans op storingen doordat er minder wissels zijn."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.