SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Aapjes en luiaards: Lochem krijgt exotische dierentuin

LOCHEM - Over twee jaar kan je waarschijnlijk aapjes kijken in Lochem. Het Warnsvelde bedrijf Zoo Consultants heeft plannen voor een belevingscentrum met een dierentuin. Het bedrijf houdt zich al een tijd bezig met het ontwikkelen van een mini-dierentuin in de regio.

"Ons doel is om mensen in de Achterhoek meer te kunnen laten beleven, doormiddel van een mini-zoo en een beleveniscentrum", vertelt Mariëlle Oonk van Zoo Consultants. "In en rondom het centrum kun je van alles beleven en tegenkomen, en dan geen giraffe of nijlpaard maar exotische dieren zoals apen, luiaards, leguanen en een slang die wel drie tot vier meter lang is. Je kunt ook wandelpaden belopen en verhalen luisteren over het Twentekanaal en de Berkel."

Experience

Rond het beleveniscentrum kun je dan wel exotische dieren tegenkomen maar gaat het vooral om de belevenis, de experience. Oonk wil ook gaan werken met virtual reality en projecties. "Je moet het zien als een soort leervoorziening. Want je leert onder andere ook dingen over de gemeente Lochem en natuurbehoud", beaamt Oonk enthousiast.

"Het idee wordt ontzettend goed ontvangen, het college van burgemeester en wethouders van Lochem zijn er ook enthousiast om. Alleen de Lochemse gemeenteraad zou nog moeten beslissen", aldus Oonk. Als het allemaal doorgezet wordt, is het park ergens tussen mei 2022 en 2023 te kunnen bezichtigen. "Het bestemmingsplan van het gebied moet nog wel aangepast worden. Dat kan nog wel even duren".

Corona

Mocht het idee voortgezet worden, en het park waarschijnlijk over 2 tot 3 jaar pas te bezichtigen zijn, is er toch al wel rekening gehouden met corona. "We zouden dan willen werken met reserveringsystemen en tijdsblokken", aldus Oonk.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.