SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

Coronabesmettingen in de regio leken even te zakken, maar stijgen toch weer

  •  Honderden besmettingen
  •   13 november 2020
  •  

REGIO - De afgelopen week kent het aantal coronabesmettingen zijn pieken en dalen. Maar ondanks dat is het aantal besmettingen in de regio toch wel flink verder gegroeid.

Zo lag een week gelegen het aantal in Zutphen nog op net 700 besmettingen. Lochem daarbij tikte bijna de 480 aan. Brummen lag nog steeds net iets onder de 300.

Begin deze week liepen de cijfers in de gemeente Zutphen en Lochem nog dagelijks flink op, maar ook leek het even af te zakken. Eind deze week liep het toch weer op naar twintig besmettingen die dagelijks bij op kwamen.

In Brummen bleef het 'gelijk' oplopen per dag. Nu, in de tweede week van november zit de gemeente Zutphen op 783 aantal positief geteste corona patiënten. Lochem daarbij heeft nu in totaal 507 besmettingen. Brummen zit wederom iets lager en heeft een totaal van 321 besmettingen. 

Mondkapjesadvies

Of het dragen van mondkapjes effectief is, is nog niet duidelijk. Naar verwachting gaat het niet dragen van een mondkapje in publieke ruimtes beboet worden. Deze boete zou gaan om 95 euro, omdat boetes boven de 100 euro een strafblad kunnen leiden. De verplichting zou 1 december ingaan.

Wie vermoed corona te hebben kan zich in Zutphen laten testen...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.