SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Sigarenspeciaalzaak W. Schimmel niet blij met nieuwe sigarettenpakjes-regels

ZUTPHEN - Sinds deze maand worden alle sigarettenverpakkingen omgewisseld naar een nieuwe verpakking. Allemaal om het roken nog meer te ontmoedigen. Maar wat vindt de Zutphense tabaksspeciaalzaak W. Schimmel ervan? 

"Het is zoals het is, maar het zijn wel absurde regels. Wij zijn duidelijk een tabakszaak. Onder de 18 heb je hier niets te zoeken", aldus Peter Siebelink, van de sigarenspeciaalzaak. De schappen in de zaak veranderen in lelijke bruingroene kleurtjes. "We zijn bang dat we straks ook al niet meer zichtbaar mogen worden aan de buitenkant."

"Van de sigaren moeten ze afblijven"
Peter Siebelink

Dat de sigarettenpakjes er nu lelijk uitzien vinden ze erg jammer, maar ze maken zich meer zorgen om de sigaren. "We zijn natuurlijk niet blij dat de verpakkingen bruingroen kleuren. Maar het is nou eenmaal zo. Daar kunnen we niks aan veranderen. Maar van de sigaren moeten ze afblijven. Dat is meer onze zorg", legt hij uit. Langzaam veranderen alle sigarettenpakjes naar saaie stukjes karton. Geen merkuitingen er meer op en een bruingroene verpakking. 

Overtredingen

Er gaat ook gehandhaafd worden op verkopers. Inspectiedienst NVWA gaat controles uitvoeren en kan mogelijk boetes opleggen. Deze boetes kunnen tot 4.500 euro oplopen. Verkopers krijgen een jaar de tijd om oude verpakkingen te verkopen. 

Voor sigaren en elektronische sigaretten komen er ook nieuwe regels. Deze worden begin 2022 verwacht. 'Het wordt steeds gekker, het lijkt wel een heksenjacht", beklemtoont Siebelink.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.