SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Archieffoto.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

In de winter het terras op, Zutphen maakt het mogelijk voor horeca

ZUTPHEN - Horecaondernemers in Zutphen krijgen de kans om een winterterras te creëren. Die mogelijkheid krijgen ze van de gemeente, als ze daarvoor een plan indienen. De aanvragen zullen snel verwerkt worden, zegt de burgemeester.

Veel ondernemers zijn bang dat ze de winter niet overleven, doordat ze afgelopen zomer veel inkomsten zijn misgelopen door het coronavirus (COVID-19). Nu kunnen ze op de terrassen nog aardig wat klanten kwijt, maar binnen is het vaak beperkt. Aangezien niemand bij 10 graden op een normaal terras wilt zitten, moet er iets gebeuren.

'Boetes uitdelen geen hobby'

Afgelopen week sprak burgemeester Annemieke Vermeulen met zo'n 35 horecaondernemers. Er werd onder meer gepraat over het handhavingsbeleid en wat de toekomst gaat brengen. Eerder hadden diverse ondernemers nog kritiek op de handhaving vanwege de willekeur aan waarschuwingen. "We hebben uitgelegd hoe het beleid in elkaar steekt", vertelt Vermeulen. "Er zijn best wel wat waarschuwingen uitgedeeld, maar nog geen boetes. Dat is ook geen hobby van mij, dus dat doe ik ook liever niet. Maar als het nodig is, is het nodig."

De gemeente is ook in gesprek gegaan over zogenaamde winterterrassen. Dat is niet zomaar een terras wat er in de winter ook staat, maar met aanpassingen zodat je ook nog fijn buiten kan zitten. "Denk aan schermen tegen de wind, overkappingen en heaters." Alle ondernemers krijgen de kans om een plan in te dienen. "Die gaan we dan zo snel mogelijk beoordelen en hopelijk goedkeuren." Met de mogelijkheid tot winterterrassen is de kans dat de Zutphense horeca de winter overleeft een stuk groter.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.