SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Zutphense politiek wil wat veranderen aan afzichtelijke Polsbroekpassage

ZUTPHEN - Als het aan een hand vol Zutphense politieke partijen ligt wordt de oostelijke entree van de binnenstad veranderd. Ze vinden het niet mooi; wat voor minder klanten bij de ondernemers zou zorgen. 

De PvdA heeft samen met Burgerbelang, GroenLinks, VVD, D66 en BewustZW een voorstel ingediend om op korte termijn de toegang tot de binnenstad te verbeteren. "Juist op dit moment is het van belang om snel te herstellen van de economische klappen van de Coronacrisis. Een aantrekkelijke binnenstad kan daaraan bijdragen, want de binnenstad is met 3000 banen de banenmotor van Zutphen", legt Jasper Bloem (PvdA) uit.

2,1 miljoen

In het voorstel vragen de partijen om 2,1 miljoen aan investeringen slimmer te besteden. Dit geld zou anders op de plank blijven liggen, maar kan nu worden ingezet om de toegang tot de binnenstad te verbeteren. Flexibliteit om het geld te besteden op een locatie waar de meeste kansen liggen en waar de urgentie het grootst is, is voor de indieners belangrijk. 

De oostelijke toegang tot de binnenstad is een voorbeeld van een locatie waar de toegang verbeterd kan worden. Wie daar rondkijkt kan zich niet direct voorstellen dat hij of zij in een mooie Hanzestad loopt. Het gaat vooral om de Polsbroekpassage. Bloem: "Als er niets gebeurt, loopt Zutphen het risico dat winkel- en kantoorpanden daar leegstaan en dat bezoekers aan de binnenstad door een verloederde passage moeten lopen."

De afgelopen maanden zijn er plannen ontwikkeld voor dit gebied door onder andere twee studenten van Hogeschool Saxion. De volgende stap is dat de ideeën voor dit gebied bij elkaar komen. In het initiatiefvoorstel dragen de partijen het college op om in september 2020 met een gebiedsvisie te komen voor de oostelijke toegang tot de binnenstad. 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.