SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Bloemen voor 400 hulpbehoevende ouderen in Brummen

BRUMMEN - De 400 inwoners die sinds april wekelijks een gratis maaltijd bezorgd krijgen in de gemeente Brummen, ontvingen een extraatje bij deze heerlijke maaltijd. Bloemenspecialist Adriaan Blom uit Loenen stelde namelijk bloemen beschikbaar, die gelijktijdig met de maaltijd werden bezorgd. 

Het maaltijdenproject is een samenwerking van Grand Café de Korenmolen in Eerbeek en Stichting Welzijn Brummen. Het werd in april gestart dankzij het initiatief van een financiële weldoener. Na vier weken kreeg het project een vervolg, omdat een nieuwe weldoener dit project met vier weken kan verlengen. Ook haakte op dat moment drie studenten van Hogeschool Arnhem-Nijmegen aan, die niet alleen het project gingen ondersteunen, maar ook op zoek gingen naar een passende aanvulling. 

Advertentie

Het is deze week de achtste en laatste week waarbij 400 mensen een maaltijd ontvangen. Deze personen zijn door Stichting Welzijn Brummen geselecteerd. Het gaat daarbij om ouderen, minder bedeelde en kwetsbare mensen, die het juist in deze tijd extra zwaar hebben.

Hart onder de riem

Na de eerste vier weken, hebben de drie studenten onderzocht of een uitbreiding tot de mogelijkheid behoort. "Er is niets mooier dan een stel enthousiaste studenten die aan dit initiatief een toevoeging willen geven", vertelt De Korenmolen-eigenaar Johan van Zadelhoff, die zijn keuken voor het bereiden van de maaltijden beschikbaar stelt. Nadat drie studenten contact hebben opgenomen met Bloemspecialist Adriaan Blom, was hij direct enthousiast.

De ondernemer was al bekend met het initiatief en is direct actief aan de slag gegaan. Blom heeft ervoor gezorgd dat de laatste maaltijd vergezeld werd van een plantje.

Houd LokaalGelderland in de lucht!LokaalGelderland trekt steeds meer nieuwe bezoekers. Daar zijn wij enorm blij mee, maar onze servers wat minder. Dat zorgt voor een financiële uitdaging. We waarderen het heel erg dat je elke dag het laatste nieuws uit jouw buurt leest bij ons. Maar wist je dat je ons ook kan steunen? Steun ons hier.


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.