SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Horecazaken in de regio willen netjes overheidsadvies volgen

ZUTPHEN - In Nederland geven ruim duizend horecazaken gehoor aan de oproep om op 1 juni weer open te gaan, ongeacht wat de overheid zegt. De oproep werd gedaan door horecaondernemer Laurens Meyer, maar lijkt in onze regio niet gevolgd te worden. 

De ondernemer wil dit doen wanneer de overheid niet meer geld beschikbaar stelt voor de horeca. Maar in Zutphen blijven de meeste restaurants dicht totdat ze officieel weer open mogen. "Ik doe wat de overheid zegt. Zoals het hoort", beklemtoont Fady Merhame, eigenaar van restaurant Sultani. 

'Onverantwoordelijk'

Luuk Nikkels, eigenaar van De Pauw in Warnsveld: "Ik zou het niet verantwoordelijk vinden als de overheid het niet veilig acht om de horeca te openen dit toch te doen. Maar zonder verdere steun vanuit de overheid gaan er zeker veel zaken vallen, wij zelf bevinden ons ook in zwaar water."

Restaurants in de regio zijn allemaal verplicht dicht, maar een groot deel bezorgt wel. Remy Koppel, van Café Camelot: "Wij gaan pas open wanneer de regering daartoe toestemming geeft. We redden ons nu met de Camelot Drive."

Horecagelegenheden moeten zich voorbereiden op de anderhalve meter samenleving. Mogelijk mogen we over een tijdje weer open, maar wel met nieuwe maatregelen.  


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.