SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Vuurzee verwoest herberg 't Kanon in Zutphen

  •  Volledig afgebrand
  •   24 april 2020
  • Laatste update: 24 april 2020 - 19:15
  •  

ZUTPHEN - Een flinke vlammenzee heeft het gebouw van herberg 't Kanon in de Zutphense wijk de Hoven verwoest. Aan het eind van vrijdagmidag onstond er brand in het gebouw, wat snel uitliep tot een zeer grote uitslaande brand. Er kwam veel zwarte rook vrij bij de brand, wat tot ver in de regio te zien was.

Lees verder onder de video...

De brandweer had enkele uren nodig om het vuur onder controle te krijgen. Tientallen brandweerlieden waren bezig bij het incident. De brand onstond aan de achterkant van de herberg. Niemand was aanwezig tijdens de brand. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland heeft onder meer een watervoorziening aangelegd.

Volgens geruchten op sociale media zou het lang hebben geduurd voordat de brandweer water had om het vuur te blussen. Dat spreekt de veiligheidsregio tegen. "Deze geruchten kloppen niet. De eerste blusvoortuigen hebben eigen water en hebben brandkranen gebruikt. Daarna is er een watervoorziening opgebouwd voor extra water."

Geen stroom

Een deel van De Hoven had enige tijd geen stroom door de brand. Netbeheerder Liander is opgeroepen om het probleem te verhelpen, meldt de brandweer.

Lees verder onder de foto...

Kom niet kijken!

Er kwam veel publiek af op de brand. De hulpdiensten deden het dringende verzoek om thuis te blijven, desondanks luisterde niet iedereen daarnaar. "Dit is niet wenselijk. U hindert de hulpdiensten. Tevens is de noordverordening omtrent corona van kracht. Blijf dus thuis!"

Rond kwart over zeven werd het sein brandmeester gegeven. Wel blijft de N345 nog even afgesloten. 

De eerste beelden van de brand...

Meer foto's van de brand...


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.