Zutphen Promotie haalt uit naar detailhandel op de Mars

ZUTPHEN - Er moet geen detailhandelsvestiging komen op de Mars. Tenminste als het aan de besturen van Binnenstadsmanagement, het Binnenstadsplatform en de Vereniging Commercieel Onroerend ligt. Dat laat Stichting Zutphen Promotie weten in hun nieuwsbrief ondertekend door Mark Schuitemaker. 

De genoemde vinden dat er geen ruimte voor nieuwe detailhandelsvestigingen op de Mars en de Noorderhaven is. “Niet omdat zij tegen welke vorm van ondernemerschap dan ook zouden zijn, maar gezien de doelstelling om de binnenstad zo compact mogelijk te houden en ter voorkoming van leegstandsgroei.” Hierbij halen ze onder andere uit naar Inbox15. 

Onlangs was er ook al kritiek op het plan van Inbox15. Binnenstadsmanager Remco Feith zei in oktober j.l. dat het idee ongewenste concurrentie zou vormen voor de ondernemers in de binnenstad. 

"Kijk naar de trends in het binnen- en buitenland, alleen verdikking van detailhandel in de oude binnenstad gaat Zutphen niet op de kaart zetten."
Tristan Steenmeijer, ondernemer

Inbox15
Een leegstaande loods moet omgevormd worden tot een plek waar van alles te doen is. Dat is het doel van Inbox15. ‘Een culturele en ambachtelijke ontmoetingsplek’ is de ondertitel die er aan gegeven wordt. Er zou horeca en verkoop van food en non-food moeten komen. Het idee hiervan komt van ondernemer Tristan Steenmeijer, die ook reageert op de nieuwsbrief van Zutphen Promotie: "De Noorderhaven wordt verkocht als binnenstedelijk gebied, dus laat deze groepen maar eens aan de (toekomstige) bewoners op de Noorderhaven uitleggen waarom dat zonder de beleving van binnenstedelijk gebied ingevuld zou moeten worden. Maar bovenal gaan zij er niet over. Kijk naar de trends in het binnen- en buitenland, alleen verdikking van detailhandel in de oude binnenstad gaat Zutphen niet op de kaart zetten."

 

 

Lees ook: Inbox15: Stadspartij wil dat college instemt


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.