SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Veel winkels bezorgen de laatste tijd intensiever
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Steeds meer winkels in de regio gaan weer open

REGIO - Winkels in de regio, die hun deuren gesloten hebben vanwege het Coronavirus (COVID-19), openen hun deuren weer. Wel nemen ze allemaal wel de nodige maatregelen.

Winkels hoefde in Nederland hun deuren niet te sluiten door het virus. Maar sommige besloten dit uit eigen initiatief wel te doen. Dit omdat ze geen risico wilde nemen of te weinig klanten verwachte. Langzaam openen ook die winkels hun deuren weer. 

Kringloopwinkel 2Switch heeft een tijd haar deuren gesloten, maar zal vanaf 28 april weer open gaan. "Onze filialen, waaronder die in Zutphen, zijn vooralsnog geopend voor bezoekers van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur. De openingstijden kunnen in een later stadium verruimd worden", leggen ze uit. "Veiligheid is nu het belangrijkste. 2Switch werkt volgens de richtlijnen van het RIVM om de kans op besmetting voor bezoekers en medewerkers te voorkomen." Vanwege het virus besloot 2Switch in maart alle winkels te sluiten en de inzameling van bruikbaar huisraad tijdelijk stop te zetten om zo de gezondheid van medewerkers en klanten te kunnen waarborgen. 

Woonwinkel

Eerder deze maand besloot ook woonwinkel Eijerkamp weer open te gaan, maar dan wel op afspraak. Hans-Jaap Eijerkamp: “Nu we extra veel thuis zijn willen we helpen om van uw huis een nog fijner thuis te maken. Daarom zijn onze winkels op afspraak weer open, zodat klanten alle meubels voor wonen & slapen live kunnen zien, voelen en uitproberen. We ontvangen per afspraak maximaal twee personen tegelijk." 

Ook telefoonwinkels zoals die van T-Mobile hebben hun deuren weer geopend. Veel winkels zijn door het virus intensiever gaan bezorgen. Dit zullen de meeste voorlopig ook blijven doen.  

De detailhandel was eerder bang verplicht te moeten sluiten. Maar dat is (nog) niet het geval...


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.