SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Hanzehof: 'Poppodium is een optie, maar dan zijn er maatregelen nodig'

ZUTPHEN - Het management van De Hanzehof staat er niet afkeurend tegenover om de Buitensociëteit om te toveren tot een poppodium. Echter zouden daar dan wel maatregelen voor nodig zijn. 

In Zutphen is de optie om een poppodium te starten al meerdere keren opgegooid. Waaronder door Luxor-directeur Hans Heesen en raadslid Hans Boersbroek. Het zou meer jongeren kunnen trekken en voor meer inkomsten kunnen zorgen namelijk. "Wij gaan voor een multifunctioneel inzetbare zaal waar heel Zutphen zijn plek kan vinden, zoals de Buitensociëteit van oudsher bedoeld is. Dat betekent dat daarin naast klassieke muziek, zakelijke evenementen en dergelijke ook plek is voor popmuziek", legt Hanzehof-woordvoerder Jelle van der Meulen uit.

Advertentie

Ingrijpende maatregelen 

Echter is de zaal momenteel niet ingericht om popmuziek te kunnen programmeren, vertelt ze zegsman. "Om versterkte popmuziek echt tot zijn recht te laten komen zouden er ingrijpende maatregelen genomen moeten worden die ander gebruik van de zaal lastiger maakt. Daarom zoeken wij constant naar een invulling van onze popmuziek-ambities binnen de huidige en toekomstige mogelijkheden van de zaal. Dat is ook meegenomen in de geschetste toekomstplannen en het is nu aan de politiek om daar een beslissing over te nemen."

De aanpassingen zouden een hoop geld kunnen gaan kosten. Hoeveel precies weten ze niet: "Er is geen compleet onderzoek gedaan naar een scenario waarin de zaal specifiek geschikt wordt gemaakt voor popmuziek, maar altijd naar stadsbreed gebruik. Daardoor is daar geen prijskaartje aan te hangen, maar ik zou er niet vanuit gaan dat dit een zoveel goedkoper scenario is dat je met tienduizenden euro's klaar zou zijn", zegt Van der Meulen.

Politici over of een poppodium een optie is...

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.