Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben
In Zutphen werd een explosief geplaatst bij een huis.

Het is maandag, deze verhalen mag je niet gemist hebben

Een nieuwe week is begonnen. De aankomende week zullen er weer veel nieuwsverhalen gebracht worden. Maar: de beste van de afgelopen week zetten we nog even voor je op een rij.

Zutphense oppositie spuwt gal over het coalitieakkoord

De nieuwe coalitie van de gemeente Zutphen heeft maandagavond samen met de oppositie in de gemeenteraad gesproken over het coalitieakkoord van Zutphen. Daar werd onder meer felle kritiek geuit. De coalitiepartijen namen de hoofdpunten door. Liza Luesink (GroenLinks): "Verandering begint hier, is de slogan van GroenLinks. Met elkaar kunnen we het verschil maken. De komende vier jaar gaan we veel veranderingen tegemoet." Nils Müller (SP) benoemde hun 'parel' uit het akkoord: "Deze coalitie gaat een einde maken aan de marktwerking in de huishoudelijke zorg."

Open dit artikel...

De laatste | Formatie-Update #10

Acht weken lang deden ze erover. Op 16 mei werd het coalitieakkoord gepresenteerd en maandagavond werden de wethouders geïnstalleerd. De formatie is daarmee klaar, de laatste stappen zijn afgerond. GroenLinks leidde, als grote overwinnaar, de formatie. Wij spraken met fractievoorzitter Liza Luesink, in de laatste Formatie-Update.

Lees verder onder de video...

Open het overzicht van de formatie...

We doen een quizje met de nieuwe Zutphense wethouders

De nieuwe wethouders van de gemeente Zutphen zijn maandagavond geïnstalleerd. De komende vier jaar zullen Annelies de Jonge (PvdA), Mathijs ten Broeke (SP), Laura Werger (VVD) en Harry Matser (GroenLinks) de stad gaan besturen. Om te kijken of de wethouders zich goed ingelezen hebben speelde verslaggever Jesse Sprikkelman het 'LokaalGelderland Wethouder-quizje' met ze (oja, en de burgemeester doet ook mee).

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Zutphense avondvierdaagse schrapt avond vanwege code oranje

De organisatie van de avondvierdaagse in Zutphen heeft besloten de looptocht van vanavond af te gelasten. Weerinstituut KNMI heeft code oranje afgekondigd vanwege zwaar onweer. Het risico is volgens organisator Wandelsportvereniging Shrewsburry te groot. "Wij hebben het als organisatie nauwlettend in de gaten gehouden, en dat blijven we doen. We willen niet te snel de boel afzeggen, maar als het moet moet het" aldus een medewerker van de organisatie. Om 16.00 uur heeft de organisatie het besluit naar buiten gebracht.

Open dit artikel...

Herrie of niks aan de hand? Belevingsvlucht vloog over de regio

De één noemt het een enorme herrie, de ander noemt het bijna niks. Er wordt verschillend gereageerd op de belevingsvlucht die woensdag over de regio vloog. Een Boeing 737 van Transavia vloog over de regio om te laten horen hoe het klinkt wanneer de nieuwe vliegroutes van Lelystad Airport van kracht gaan. In Zutphen viel het geluid mee. "Ik heb meer last van mijn buren dan van dat vliegtuig", reageert Serge op Facebook. Sacha: "Wel gehoord, maar de brommers door de straat maken meer herrie." 

Open dit artikel...

We nemen afscheid van René, Oege, Patricia en Coby

Wethouders René Sueters, Oege Bosch, Patricia Withagen en Coby Pennings. Zij nemen afscheid van het Zutphense college, omdat ze de komende vier jaar niet op de wethoudersstoel zullen zitten. Wij spreken voor een laatste keer (als wethouder zijnde) met ze. 

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Explosie in woning Lunettestraat Zutphen

In een woning aan de Lunettestraat in Zutphen is woensdagnacht een explosie geweest. Vermoedelijk gaat het om een gerichte aanslag. De explosie heeft plaatsgevonden rond 03.50 uur. Niemand is gewond geraakt. Wel is de woning flink beschadigd geraakt. Volgens bronnen gaat het om een gerichte aanslag. Er zou een handgranaat naar binnen gegooid zijn. 

Lees verder onder de video...

Open alle berichtgeving over de explosie...

Zon en gezelligheid tijdens de Zutphense avondvierdaagse

Honderden kinderen en volwassenen liepen ook dit jaar weer mee met de Zutphense avondvierdaagse. Ondanks dat het wandelen dinsdagavond niet doorging vanwege het slechte weer, werd donderdag feest gevierd tijdens de intocht. Verslaggever Harm Seubring liep mee.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel...

Honderden scheve bomen Witte Lint direct gekapt vanwege insect

De Perenprachtkever blijkt zeker 260 bomen van het Witte Lint in Zutphen (N348) dusdanig te hebben aangetast dat deze meteen moeten worden gekapt.  De verwachting is dat het aantal bomen oploopt tot 500 of meer. De bomen die niet zichtbaar aangetast zijn, worden preventief behandeld met knoflookextract en de komende weken gemonitord en indien nodig alsnog gekapt. In het najaar wordt besloten of en hoe het Witte Lint hersteld kan worden. De eerste kap start dinsdag 5 juni en duurt ongeveer een week. De N348 wordt afgezet met dynamische systemen en waar nodig worden verkeersregelaars ingezet.

Open dit artikel...

Gijs Peteroff niet blij met 'zwartmakende stichting'

VVD'er Gijs Peteroff heeft het zwaar te voortduren. Nadat naar buiten is gekomen dat hij niet helemaal eerlijk geweest is over zijn bedrijfjes heeft hij veel 'shit' over zich heen gekregen. Stichting BewonersBelangen Oude Bornhof heeft een burgerpeiling gestart met de vraag of hij uit zijn functie als raadslid gezet moet worden. En daar is Peteroff niet over te spreken. 

Open dit artikel...

Waar haal je het lekkerste ijs? Speel jury van de Zutphense ijstest

Het ijsseizoen is aangebroken. En daarom houdt LokaalGelderland net als vorig jaar weer de ijstest. Onze redactie neemt de zware taak op zich om al het ijs uit Zutphen te testen. Maar we willen ook jou graag in de jury hebben. Waar is volgens jou het lekkerste ijs te verkrijgen? Geef je mening, zodat het meegenomen kan worden in het besluit van de jury. 

Open de poll...

Zutphense supermarktmedewerkers worden 'genaaid' door werkgever

Zutphense supermarktmedewerkers worden genaaid door hun werkgever. Ze worden in de verkeerde salarisschaal ingedeeld, waardoor ze minder geld krijgen voor hun werkzaamheden. Dit probleem speelt landelijk, en werd aangekaart door FNV Jong. Tessa werkt in een Zutphense supermarkt achter de kassa. "Ik zit al een hele tijd te stoeien met die salarisschaal. Ik krijg te weinig salaris. Maar dat willen ze niet geloven hier." In welke supermarkt ze werkt meldt ze liever niet openbaar. "Want ik wil mijn baan wel graag houden." 

Open dit artikel...

Een plek voor jonge talenten: eerste editie Young Talent Festival een succes

Op het terrein van het Zutphense Popcollege was zondag de eerste editie van het 'Young Talent Festival'. Geen grote namen, maar jonge talenten stonden op het podium. Organisator Luuk Nengerman spreekt van een succesvolle eerste editie.

Lees verder onder de video...

Open dit artikel... 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.