Herrie of niks aan de hand? Belevingsvlucht vloog over de regio

Herrie of niks aan de hand? Belevingsvlucht vloog over de regio

De één noemt het een enorme herrie, de ander noemt het bijna niks. Er wordt verschillend gereageerd op de belevingsvlucht die woensdag over de regio vloog. 

Een Boeing 737 van Transavia vloog over de regio om te laten horen hoe het klinkt wanneer de nieuwe vliegroutes van Lelystad Airport van kracht gaan. In Zutphen viel het geluid mee. "Ik heb meer last van mijn buren dan van dat vliegtuig", reageert Serge op Facebook. Sacha: "Wel gehoord, maar de brommers door de straat maken meer herrie." 

"Als je hier voor je rust woont is het een beste herrie"
Emily uit Brummen

In Brummen en Eerbeek vloog het vliegtuig lager over. "Als je hier voor je rust woont is het een beste herrie", zegt Emily, die in het buitengebied woont. "Tja, ik denk dat je er aan went. Net als treinen", aldus Bas. 

Herrie in Lochem

In Lochem wordt verschillend gereageerd tegenover mediapartner LochemsNieuws. "In Epse kwam hij een kwartiertje geleden toch vrij laag over (precies boven ons) en best goed hoorbaar. Eenmalig een vlucht als vandaag lijkt mij geen probleem. Maar het wordt hier een aanvliegroute. Dag in dag uit ieder uur vele vliegtuigen. Dat gaat een hele andere beleving geven. Ik ben er eerlijk gezegd ongeruster over geworden", is één van de reacties. "Wat een onzin dat het best hoog is. Hij draaide precies boven ons huis in Barchem en was goed te zien en te horen", zegt een ander. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.