Boeing 737 vliegt woensdag over de regio als test

Boeing 737 vliegt woensdag over de regio als test

Komende woensdag organiseert het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht. Dit op verzoek van bewoners en andere betrokkenen. Het doel is dat bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren. 

"De vlucht is niet bedoeld om het besluit rondom Lelystad Airport te herzien. De vlucht vindt plaats tussen 15.30 en 21.30 uur. Er wordt dan gevlogen met een vliegtuig van Transavia (een Boeing 737-800)", meldt de gemeente Brummen

Tijdens de belevingsvlucht kunnen inwoners van deze regio zelf en in hun eigen omgeving ervaren wat zij merken van de vliegtuigen die vanaf 2020 ook over het grondgebied van de gemeente Brummen vliegen. Inwoners en recreanten kunnen hun ervaringen online doorgeven via een link op de website www.belevingsvlucht.nl. Tijdens de belevingsvlucht worden op een aantal locaties meetpunten onder de aansluitroutes van Lelystad Airport ingericht. 

Vinger aan de pols

Namens de gemeente Brummen en het college houdt burgemeester Van Hedel de ontwikkelingen rondom de vliegroutedossier nauwlettend in de gaten. Eerder liet hij al weten dat de gemeente Brummen samen optrekt met een groot aantal andere gemeenten en de provincies Gelderland en Overijssel. Van Hedel is blij dat de Tweede Kamer afgelopen week het ministerie heeft gevraagd de provincies meer verantwoordelijkheid te geven bij de herindeling van het luchtruim. "De provincie Gelderland ziet dit als een belangrijke stap omdat luchtvaart en geplande vliegroutes direct invloed hebben op de grond: op mens, dier en natuur," laat de burgervader weten. "En juist de provincie als bestuur tussen rijk en gemeenten gaat over de afstemming met woon- en leefkwaliteit." De provincie heeft al laten weten haar kennis en expertise op gebied van woon- en leefkwaliteit in het luchtvaartdossier in te brengen. En zo ook een inhoudelijke bijdrage leveren aan de enorm ingewikkelde puzzel die herindeling van het nationale luchtruim heet.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.