Hoop voor leegstaand Alliander-pand in Zutphen

Hoop voor leegstaand Alliander-pand in Zutphen

Een treurig gezicht is het. Het grote Alliander-gebouw wat op het Zutphense industrieterrein staat. Het staat al jaren leeg. 

Echter is er eindelijk weer hoop voor het pand. Deze is namelijk genomineerd om door de provincie geholpen te worden aan een nieuwe invulling. Het pand staat op de shortlist van de 'Steengoed Challenge' van de provincie. 

Nieuwe invulling

Met de Steengoed Challenge wil de provincie leegstaande panden aan een nieuwe invulling helpen. Josan Meijers, gedeputeerde Wonen en Ruimtelijke Ordening, ziet het als dé kans voor iedereen in Gelderland om positieve verandering in (dreigende) leegstand te brengen: "Hoe meer aanmeldingen, hoe meer keuze wij natuurlijk hebben bij de selectie in de Challenge. Maar nog belangrijker: het gaat niet alleen om de top drie, de ‘winnende locaties’. Het doel is een marktplaats te creëren met vraag en aanbod van locaties en ideeën wat je met zulke panden kunt doen. Hoe meer aangemelde locaties, hoe beter."

De drie winnende locaties worden tijdens de Startup Delta Summit op 19 april 2018 bekendgemaakt. Deze panden gaan door naar de tweede fase van de Challenge, waarin opnieuw een oproep wordt gedaan – nu om ideeën voor een nieuwe invulling van de locaties te krijgen. Per locatie kiest de jury het beste idee. Met behulp van een coach wordt het beste idee gerealiseerd, zodat er daadwerkelijk leven in leegstand wordt gebracht.

Match

De deelnemers en locaties die het niet halen worden wel met elkaar in contact gebracht.  

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.