Noodopvang Zutphen blijft grotendeels leeg

Noodopvang Zutphen blijft grotendeels leeg

ZUTPHEN - Er is genoeg leegstand in Zutphen, en zelfs de nieuwe opvangcentra voor vluchtelingen staan zo goed als leeg. Slechts 30 vluchtelingen verblijven in Zutphen, terwijl er plek is voor 1159.

Zo’n twee twee weken geleden arriveerden de eerste dertig vluchtelingen in het opvangcentrum aan de Voorsterallee. Het centrum is ingericht om 759 mensen op te vangen.

De noodopvang voor korte duur, op het terrein van GGNet, is voorbereid om 400 mensen op te vangen. Tot op heden is deze opvang nog leeg. Deze opvang is bedoelt voor vluchtelingen die nog moeten starten met een asielprocedure.

Kleinere stroom vluchtelingen
Voorlopig zal de groep vluchtelingen niet groeien. De stroom vluchtelingen die Nederland binnen komt is namelijk kleiner dan voorzien. Daarom staan meerdere opvanglocaties in het land leeg of grotendeels leeg. In Zutphen zal het aantal vluchtelingen ongeveer gelijk blijven, zegt woordvoerder Robert Ploeg (COA) tegen DeStentor: “Voorlopig zal het in Zutphen druppelsgewijs gaan. Er komen wat mensen bij, en er gaan er weer een paar weg.”

Eind september wordt duidelijk wat er met de noodopvang bij GGNet gaat gebeuren, de kans is dat deze namelijk niet gebruikt gaat worden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.