Lochem gebruikt Nijmeegse Vierdaagse voor promotie wandelgemeente
Burgemeester Sebastiaan van ?t Erve en wethouder Toerisme en Recreatie Ingrid de Pagter ontvingen alle lopers donderdag bij het gemeentehuis.

Lochem gebruikt Nijmeegse Vierdaagse voor promotie wandelgemeente

‘Warm lopen voor Lochem’, met die cliché op een opvallend T-shirt, zijn 85 inwoners van de gemeente Lochem ambassadeur van Lochem tijdens de 101e Nijmeegse Vierdaagse. De gemeente grijpt dit grootschalige evenement aan om de aantrekkelijke wandelmogelijkheden in Lochem onder een breed publiek te promoten en heeft de deelnemers uit de gemeente hiertoe bereid gevonden.

Hoewel burgemeester Sebastiaan van ’t Erve vindt dat de Barchemse Vierdaagse in de eigen gemeente de mooiste routes heeft, komt het college de Lochemse lopers aanmoedigen op 18 juli langs de route in Elst in doorkomstgemeente Overbetuwe. Lochem is er ook te vinden met een rustpost, ter hoogte van de Peregaard in Elst. Het idee komt van wethouder Recreatie en Toerisme Ingrid de Pagter.

Ingrid de Pagter: “Het college Overbetuwe heeft vorig jaar ‘Blauwe Dinsdag’ geïntroduceerd, als feestelijk onthaal voor alle lopers. Blauw staat voor de 2 rivieren waartussen Overbetuwe ligt. Mijn uitdaging is om Lochem economisch en toeristisch te versterken. Blauwe Dinsdag in mijn woongemeente is een uitgelezen platform om Lochem meer bekendheid te geven buiten de gemeentegrenzen. Ik vind het geweldig om het enthousiasme onder de Lochemse lopers te zien. En te ervaren hoe bereidwillig deze ambassadeurs, maar ook ondernemers, marketingorganisatie Lochem 3.0, VVV/Eigenzinnig Lochem en vrijwilligers zijn om mee te werken”. 

 

 

Lees ook: Lochem deelt shirts uit aan lopers Nijmeegse Vierdaagse

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.