Vocal Group No Romeo’s gaat voor goud in Barcelona

Vocal Group No Romeo’s gaat voor goud in Barcelona

De vocal group No Romeo’s uit Gorssel staat op het punt een bijzondere muzikale reis te maken. Op 24 oktober 2024 vertrekt het voltallige koor, bestaande uit 19 getalenteerde zangeressen, onder leiding van hun ervaren dirigent Christoph Mac-Carty naar Spanje. Daar nemen zij deel aan de internationale zangcompetitie ‘Sing for Gold’, waar ze het zullen opnemen tegen maar liefst 52 koren uit 35 verschillende landen. Hun doel: goud winnen met hun vijf zorgvuldig voorbereide nummers voor een vakjury van topniveau. Naast de competitie zullen de No Romeo’s ook deelnemen aan een vriendschapsconcert met een ander koor.

Een lange koers naar Spanje

De droom om deel te nemen aan een internationale zangcompetitie leefde al lange tijd bij de zangeressen van No Romeo’s. Echter, naast de intensieve voorbereidingen, kwamen er ook aanzienlijke kosten kijken bij een avontuur van deze omvang. Maar waar een wil is, is een weg: het koor kwam gezamenlijk in actie. Om de reis naar Calella en Barcelona mogelijk te maken, organiseerden ze verschillende fondsenwervende activiteiten. Er werd kleding verkocht, er werd gewerkt op festivals, en het koor gaf betaalde optredens, waaronder kerstconcerten. Daarnaast werd er een succesvolle crowdfundingcampagne op touw gezet. Dankzij al deze inspanningen zijn de financiële middelen verzameld om hun droom werkelijkheid te laten worden.

Voorbereidingen in volle gang

Met de wedstrijd in zicht zijn de voorbereidingen voor de No Romeo’s in volle gang. Wekelijks repeteren de zangeressen intensief om elk detail van hun performance te perfectioneren. Het gaat daarbij niet alleen om de muziek, maar ook om choreografie en presentatie. De moeilijkste maat moet perfect getimed zijn en de hoogste noten loepzuiver. Zelfs de kostuums worden nauwgezet gecontroleerd om ervoor te zorgen dat alles op de grote dag in Spanje piekfijn in orde is.

Volg hun reis

Benieuwd naar het muzikale avontuur van de No Romeo’s in Spanje? Via hun Polarsteps-pagina (www.polarsteps.com/vocalgroupnoromeos) kunnen fans en volgers dagelijks op de hoogte blijven van hun ervaringen en optredens. Ook zijn ze actief op Instagram en Facebook, waar ze hun volgers meenemen op hun weg naar goud.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.