Meeslepend rechtbankdrama bij Filmhuis Lochem

Meeslepend rechtbankdrama bij Filmhuis Lochem

Dinsdag 29 oktober om 20.00 uur vertoont Filmhuis Lochem het rechtbankdrama Anatomy of a Fall. De film kreeg in 2023 de Gouden Palm uitgereikt vanwege de fenomenale acteerprestatie van Sandra Hüller (Toni Erdmann, The Zone of Interest) en de manier waarop Justine Triet (Sybil, Victoria) het genre van de rechtbankthriller weet om te buigen naar een psychologisch drama.

Wat gebeurt er in een huwelijk? Kunnen geliefden elkaar werkelijk kennen? Welke spanningen blijven verborgen? Wat is feit, wat is fictie in een huwelijk tussen schrijvers?

Franse Alpen

Anatomy of a Fall is het verhaal over het gezin van de Duitse schrijfster Sandra Voyter (Sandra Hüller). Ze woont sinds een jaar in een afgelegen châlet in de Franse Alpen met haar Franse man Samuel en hun zoon Daniel (Milo Graner) na een verkeersongeluk dat Daniel slechtziend heeft gemaakt. 

Wanneer Samuel onder verdachte omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Sandra aangeklaagd. Want was zijn val een noodlottig ongeluk, zelfmoord of is hij door zijn echtgenote geduwd? In de rechtszaak die volgt wordt hun relatie tot op de pijnlijkste details ontleed.

  • Locatie : Schouwburg Lochem  
  • Filmhuis Lochem : Dinsdag 29 oktober 2024, 20:00 uur
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.