Informatierondes voorkeursvariant N348 Epse - A1
Variant 3

Informatierondes voorkeursvariant N348 Epse - A1

Provincie Gelderland organiseert op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober 2024 informatierondes over de voorkeursvariant voor de N348 Epse - A1. Deze vinden plaats in de Protestantse kerk aan de Hoofdstraat 27 in Gorssel. Belangstellenden zijn van harte welkom. Vooraf aanmelden is nodig. 

Belangstellenden zijn van harte welkom op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober 2024 tussen 14.00 uur en 20.15 uur in de Protestantse kerk aan de Hoofdstraat 27 in Gorssel. Per half uur is er plek voor ongeveer tien personen. Vooraf aanmelden is verplicht. Men kan zich aanmelden voor een datum en tijdvak via www.gelderland.nl/N348EpseA1aanmelden. 

Maatregelen nodig 

Door de verbreding van de A1, de ontwikkeling van Bedrijvenpark A1, toekomstige woningbouw en de groei van het verkeer zijn maatregelen tussen Epse en de A1 nodig. Het verkeer op dit wegvak staat geregeld vast. Samen met de gemeenten Lochem en Deventer onderzoekt de provincie hoe het verkeer op de N348, tussen Epse en de op- en afrit naar de A1 bij Deventer, veilig en vlot kan doorstromen.  

Variant 5
Variant 5

Voorkeursvariant 

Met de voorkeursvariant (variant 3) wordt het aantal rijstroken verdubbeld en komt er een nieuwe kruising bij het A1 Bedrijvenpark. Ook wordt de maximumsnelheid verlaagd van 80 naar 70 km per uur. De stuurgroep vindt variant 3 de beste oplossing. Dit is één van de vijf varianten die onderzocht is. De stuurgroep heeft ook de reacties vanuit de omgeving bij haar keuze betrokken. De stuurgroep brengt uiteindelijk advies uit aan de provincie en de gemeenten. Voordat dit gebeurt, willen ze graag de meningen peilen.

Reageren en meer informatie 

Van 19 september tot en met 14 oktober kan iedereen reageren op de voorkeursvariant. Vanaf 19 september 2024 staat de voorkeursvariant en het digitale reactieformulier op www.gelderland.nl/N348EpseA1. Op de webpagina worden belangstellenden op de hoogte gehouden met verdere informatie.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.