Afsluiting Lochemse Brug en spoorwegovergang Ampsenseweg

Afsluiting Lochemse Brug en spoorwegovergang Ampsenseweg

In het kader van het project N346 Schakel Achterhoek A1 worden van 23 september t/m 18 oktober verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Hierbij wordt een rotonde bij de Kwinkweerd aangelegd en de ontsluiting van en naar het NS-station en de Ampsenseweg verbeterd.

Van donderdag 3 oktober 19.00 uur tot vrijdag 4 oktober 06.00 uur wordt de Lochemse Brug afgesloten voor verkeer. Dit is nodig voor het aanbrengen van belijning op de weg. Het verkeer wordt omgeleid via de Hanzeweg en de Rengersweg.

Afsluiting spoorwegovergang Ampsenseweg

De spoorwegovergang Ampsenseweg is vanaf vrijdag 4 oktober 06.00 uur tot en met vrijdag 18 oktober 16.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Omleidingen zijn ingesteld via de Rengersweg.

Tijdelijke rotonde Kwinkweerd

Aangezien de Nettelhorsterbrug nog niet gereed is, komt er een tijdelijke rotonde tussen de Lochemse Brug en de N346. Deze rotonde zal het verkeer naar de Kwinkweerd veiliger maken en een tijdelijke fietsroute wordt ook aangelegd. De rotonde gaat open op vrijdag 18 oktober en blijft ongeveer een jaar in gebruik, tot de Nettelhorsterbrug is voltooid.

Werkzaamheden rondom het station

Van 23 september tot 18 oktober worden er tevens werkzaamheden uitgevoerd bij het NS-station en de Ampsenseweg, waar een grote rotonde wordt aangelegd. Deze verbindt straks de provinciale weg, de Kwinkweerd en de Ampsenseweg/Stationsweg, wat mooie en snelle verbinding zal zorgen.

Vervolg

Met de afronding van deze werkzaamheden nadert het project N346 Schakel Achterhoek A1 zijn eindfase. De exacte planning voor de laatste werkzaamheden, zoals de bouw van de Nettelhorsterbrug, is nog niet bekend. Zodra er meer duidelijkheid is, zal provincie Gelderland dit communiceren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.