Uitreiking eerste exemplaar verzamelalbum "Onze Mooie Stad" tijdens Open Monumentendag

Uitreiking eerste exemplaar verzamelalbum "Onze Mooie Stad" tijdens Open Monumentendag

Op zaterdag 14 september vond de feestelijke uitreiking plaats van het eerste exemplaar van het verzamelalbum Onze Mooie Stad. Dit bijzondere album, dat de rijke historie van Lochem, Laren en Barchem belicht, werd overhandigd aan burgemeester Sebastiaan van ’t Erve door Hans Mensink, van Plus supermarkt uit Lochem en Bastian Beuzel van Plus supermarkt uit Laren. De ceremonie vond plaats in de Gudulakerk, tijdens de Open Monumentendag, in het bijzijn van alle betrokkenen die bijgedragen hebben aan de totstandkoming van het album.

Het verzamelalbum, samengesteld door vrijwilligers van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem, biedt een fascinerende inkijk in de geschiedenis van de gemeente. Met meer dan 200 zorgvuldig geselecteerde afbeeldingen, afkomstig uit de omvangrijke collectie van het genootschap, vormt het een visueel eerbetoon aan de historische rijkdom van de regio. Het album is vormgegeven door Saskia van Essen en behandelt een breed scala aan onderwerpen, die allemaal de diverse aspecten van de lokale geschiedenis tot leven brengen.

Waardering en aanmoediging

Tijdens de uitreiking sprak burgemeester Van ’t Erve zijn waardering uit voor het resultaat en bedankte hij iedereen die een bijdrage heeft geleverd. Hij complimenteerde het team met hun toewijding en moedigde de inwoners aan om zelf ook een compleet album te verzamelen. Dit kan door de plaatjes te verzamelen bij de supermarkten Plus Lochem en Plus Laren.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.