Minipups Witkampers starten seizoen met Sterren League toernooi

Minipups Witkampers starten seizoen met Sterren League toernooi

Afgelopen zaterdagochtend stond het sportcomplex van de Witkampers in Laren in het teken van het eerste Sterren League toernooi van het nieuwe seizoen. Dit toernooi, speciaal georganiseerd voor kinderen van vier tot zes jaar, wordt meerdere keren per jaar door verschillende voetbalclubs uit de regio gehouden. Ook dit jaar mochten de Witkampers het spits afbijten, wat zorgde voor een sportieve ochtend.

Kennismaken met voetbal

De jeugdactiviteitencommissie van de Witkampers organiseerde het toernooi vroeg in het seizoen om jonge kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetbal. De basisscholen PWA en de Branink kregen vooraf een uitnodiging voor kinderen in de groepen 1 en 2 om zich aan te melden. En met succes. Maar liefst vier van de twaalf deelnemende teams waren afkomstig uit Laren. Voor veel van de kinderen was dit toernooi hun eerste kennismaking met de voetbalsport.

Grote opkomst

Ruim zeventig enthousiaste kinderen verzamelden zich op het sportcomplex aan de Holterweg. De jonge voetballers maakten hun opwachting als echte professionals: begeleid door het UEFA anthem liepen ze onder luid gejuich van ouders door een erehaag het veld op. Het was een prachtig gezicht, vol trots voor zowel de kinderen als hun ouders.

Na drie wedstrijdjes van elk 13 minuten mochten de kinderen ook nog penalty’s schieten tegen de leiders van het JO8-3 team. Tussendoor was er voldoende gelegenheid om wat te drinken. De ochtend werd afgesloten met een zakje chips voor iedere deelnemer.

Een geslaagde ochtend

Ouders en kinderen waren enthousiast, en sommige kinderen hadden al dagenlang uitgekeken naar het evenement. Eén trotse moeder vertelde dat haar zoon direct na zijn aanmelding zijn voetbalkleren had klaargelegd, ondanks dat hij nog een week moest wachten.

Het Sterren League toernooi bij de Witkampers bleek een groot succes, en de club kan al rekenen op meerdere nieuwe aanmeldingen voor de minipups.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.