Dieuwke uit Harfsen wil mensen in verbinding brengen met hun ware natuur

Dieuwke uit Harfsen wil mensen in verbinding brengen met hun ware natuur

Na een periode van wonen in ‘grote’ steden zoals Nijmegen en Amsterdam, heeft Dieuwke Besselink haar weg teruggevonden naar Harfsen, het dorp waar ze opgroeide. Sinds een jaar woont ze voor tijdelijk weer in haar ouderlijk huis. Deze terugkeer bracht ook een nieuw hoofdstuk in haar leven: het opzetten van haar eigen praktijk, “Waarachtig Natuurlijk”, waarmee ze mensen wil helpen zich te verbinden met de natuur en hun eigen innerlijke kracht. Wij zochten haar op om te horen waar ze zich momenteel zoal mee bezig houdt. “Dit is wel de eerste keer dat ik zo in de media kom, wat ik toch wel een beetje spannend vind.” Vertelt Dieuwke tijdens het interview.

Gevoel is erg belangrijk in het leven van Dieuwke. Vier jaar geleden belandde ze in een burn-out, een periode waarin ze zich volledig uitgeput en verloren voelde. “Ik was de levensenergie helemaal kwijt,” vertelt ze. Dit proces dwong haar om diep in zichzelf te graven en opnieuw te ontdekken waar ze echt gelukkig van werd. Dit was een zwaar maar vooral een leerzaam proces. Met de hulp van een coach, therapie en door kennis te maken met Reiki therapie, begon Dieuwke haar herstel. Ze leerde weer naar haar intuïtie te luisteren en keuzes te maken vanuit liefde voor zichzelf in plaats van te voldoen aan de verwachtingen die zij dacht dat de buitenwereld van haar had. Dat pad bracht haar uiteindelijk weer naar Harfsen. “Ik had nooit gedacht weer terug te komen naar Harfsen, maar het voelt zo fijn en vertrouwd om weer hier te wonen. Ik geniet enorm van deze omgeving.” 

Energie in balans

Reiki, een eeuwenoude Japanse healing methode waarbij door handoplegging de energie in het lichaam in balans wordt gebracht, speelde een cruciale rol in haar herstel. “Reiki helpt je om keuzes te maken vanuit je hart,” legt Dieuwke uit. Het stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam en werkt op verschillende niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel. “Het mooie aan Reiki is dat je leert leven vanuit jouw intuïtie, en keuzes te maken vanuit liefde. Het geeft jou precies wat jij nodig hebt op het moment dat jij de Reiki ontvangt.” Dat kan ontspanning en rust zijn, het oplossen van blokkades in de energie en het weer laten doorstromen van levensenergie.

Terug naar de natuur

Tijdens haar burn-out ontdekte Dieuwke de therapeutische kracht van de natuur. “Ik heb altijd al iets met de natuur gehad, maar in deze periode kwam dat echt weer terug.” Deze verbinding met de natuur inspireerde haar tot de naam van haar praktijk, Waarachtig Natuurlijk. De twee woorden symboliseren de echtheid en de diepe band die ze voelt met de natuur. Volgens Dieuwke zijn we allemaal een onderdeel van de natuur en volgen we net als de seizoenen een natuurlijke cyclus in ons leven. 

Een magische ervaring

Met haar praktijk wil Dieuwke mensen helpen hun negatieve gedachten om te zetten in positieve energie. Zelf ervaarde ze ook negatieve gedachten bij de start van haar onderneming. “Vooraf had ik natuurlijk gedachten als: ‘Zitten mensen hier wel op te wachten, zitten ze wel op mij te wachten.” Dit heeft ze omgezet in vertrouwen dat ze het kan. Ze wil uitdragen wat voor haar goed voelt en andere mensen hiermee helpen. Een van de manieren waarop ze dit doet, is door het organiseren van vrouwencirkels, bijeenkomsten waarin vrouwen samenkomen in een veilige en gelijkwaardige ruimte. “De cirkel staat voor het oneindige, in verbinding staan met elkaar, waarbij iedereen gelijkwaardig is aan elkaar,” vertelt ze. Tijdens deze sessies kunnen vrouwen delen wat er in hen omgaat, zonder enige verplichting. De reacties op de vrouwencirkels zijn zeer positief, en er is zelfs een vaste groep ontstaan die maandelijks samenkomt. “Er ontstaat een sterke band tussen de vrouwen, en ze durven steeds meer van zichzelf te laten zien. Het is echt iets magisch.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.