Leren dansen in de regen met Zen Lochem

Leren dansen in de regen met Zen Lochem

"Het leven draait niet om wachten tot de storm voorbij is, maar om te leren dansen in de regen." Deze wijsheid vat prachtig samen wat Judith Wissink in haar leven heeft geleerd door zenmeditatie. Sinds 2024 staat Judith aan het hoofd van Zen Lochem, waar ze haar passie voor zen en haar wens om anderen te helpen met open armen heeft omarmd.

Judith Wissink-Lambach begon haar reis in de wereld van zenmeditatie in 2017 bij Zen.nl Lochem, onder leiding van oprichter Hans van der Vleuten. Het dagelijks inbouwen van meditatie bleek aanvankelijk een uitdaging, maar door de wekelijkse lessen en persoonlijke begeleiding groeide haar betrokkenheid. Ze raakte zo geïnspireerd door de transformatieve kracht van zen dat ze in 2021 besloot zenleraar in opleiding te worden. In 2023 slaagde ze voor haar examen en nam ze in 2024 het stokje over van haar mentor Hans. Nu leidt ze Zen.nl Lochem met toewijding en een diep begrip van wat zen kan betekenen voor iemands leven.

De kracht van Zen in het dagelijks leven

Judith's motivatie om met zen te beginnen kwam voort uit een diep verlangen naar iets meer in het leven. "Ik was lange tijd zoekende naar wat ik met mijn leven wilde," vertelt ze. "Ik ervaarde veel onrust en verlangens waar ik geen grip op kreeg, ik was op zoek naar iets groters."

Zenmeditatie bracht een verandering teweeg in haar leven. Het leerde haar om bewuster in het moment te leven en een diepere verbinding met zichzelf te maken. Ze ontdekte dat door simpelweg aandacht te geven aan kleine, dagelijkse handelingen, zoals het drinken van een kop koffie, ze meer rust en ruimte in haar hoofd kon creëren. Deze eenvoudige maar krachtige inzichten hebben haar geholpen in te zien wat ze werkelijk wil.

Wat is Zen?

Zen is moeilijk in woorden te vatten; het is iets dat je zelf moet ervaren. Judith beschrijft het als een ervaring die pas echt begrepen kan worden als je het zelf ondergaat, net zoals de smaak van een sinaasappel alleen echt te begrijpen is door hem te proeven. De lessen bieden niet alleen meditatieve technieken, maar ook inzichten die je mee naar huis neemt en integreert in je dagelijks leven.

Een uitnodiging om zen te ervaren

Wat Judith zo waardeert aan zen is de toegankelijkheid en de praktische toepasbaarheid ervan in het dagelijks leven. Ze nodigt iedereen uit die nieuwsgierig is om het zelf te komen ervaren. Zen.nl Lochem biedt gratis proeflessen aan, zodat je zelf kunt ontdekken wat zen voor jou kan betekenen.

Voor meer informatie over de lessen en proeflessen kun je terecht op de website www.zen.nl/Lochem of je kunt direct contact opnemen met Judith via 06 - 40031570. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.