Ouder & Kind Festival: Lochemse Mama’s organiseren weer een dag vol plezier voor jong en oud

Ouder & Kind Festival: Lochemse Mama’s organiseren weer een dag vol plezier voor jong en oud

Op zondag 1 september staat Zwiep in het teken van het Ouder & Kind Festival, georganiseerd door de Lochemse Mama’s. Dit jaarlijks terugkerende evenement vindt dit jaar plaats bij Restaurant en Spelerij De Witte Wieven. Dit is inmiddels de vierde editie van het festival, dat sinds de oprichting in 2021 steeds populairder is geworden onder ouders en kinderen uit de regio.

Het idee voor Lochemse Mama’s ontstond in 2020 toen Phylicia, de initiatiefneemster, zwanger was van haar eerste kind. In haar vriendinnengroep was ze de eerste die in verwachting was, waardoor ze merkte dat ze behoefte had aan contact met andere aanstaande moeders. “Ik zocht naar mede-moeders met wie ik kon sparren over mijn vragen en met wie ik mijn verhalen over het moederschap kon delen,” vertelt Phylicia. Hoewel ze al in contact stond met een klein groepje moeders via een zwangerschapsyogaclub, voelde ze dat er in Lochem meer moeders zouden zijn met dezelfde behoefte. Zo werd in 2021 Lochemse Mama’s geboren, met als doel om jaarlijks meerdere bijeenkomsten te organiseren. Soms zijn deze bijeenkomsten informatief en gericht op de moeders zelf, terwijl er op andere momenten juist gekozen wordt voor een gezellige dag waarbij de kinderen ook van de partij zijn.

Een festival voor jong en oud

Inmiddels is de organisatie van Lochemse Mama’s uitgebreid met drie extra mama’s en wordt er samengewerkt met een vaste groep vrijwilligers. Het team zet zich in om iets terug te doen voor de moeders in de omgeving van Lochem. “De meeste moeders die naar onze bijeenkomsten komen, hebben kinderen in de leeftijd van 0 tot en met de basisschoolleeftijd,” vertelt Phylicia. “Dat komt waarschijnlijk omdat wij zelf ook kinderen in die leeftijdscategorie hebben. Maar met het Ouder & Kind Festival richten we ons op een veel bredere doelgroep. Het is echt een festival voor jong en oud.”

Terug naar de buitenlucht

Na de eerste twee edities bij de kinderboerderij in Laren en een indoor editie vorig jaar in de Schouwburg in Lochem, keert het festival dit jaar terug naar de buitenlucht. De keuze viel op De Witte Wieven in Zwiep, een locatie die uitstekend bereikbaar is met de fiets vanuit Lochem. “We wilden het festival dit jaar extra toegankelijk maken voor de mama’s uit Lochem. De locatie is ideaal voor een dagje uit met het hele gezin,” aldus Phylicia.

Tijdens het festival kunnen kinderen en ouders genieten van diverse workshops, zoals dansen met Dansstudio Pop-Up, yoga, schilderen en vissen bij De Witte Wieven. Daarnaast is er een festivalmarkt waar lokale ondernemers hun producten en diensten presenteren, speciaal gericht op ouders en hun kinderen. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Het eten en drinken wordt verzorgd door restaurant De Witte Wieven zelf, zodat iedereen kan genieten van heerlijke hapjes en drankjes gedurende de dag.

Voor kinderen tot 3 jaar is het festival gratis toegankelijk. Voor oudere kinderen en volwassenen zijn er kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop tegen een gereduceerd tarief, of op de dag zelf bij de entree. “We hopen dat veel mama’s, papa’s, opa’s, oma’s, ooms, tantes, buren en vrienden naar het festival komen. Het belooft weer een heerlijke dag te worden voor het hele gezin,” sluit Phylicia af.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.