De Zomertoer 2024 is van start gegaan in Eefde

De Zomertoer 2024 is van start gegaan in Eefde

Drie dagen lang verzorgden verschillende organisaties, vrijwilligers, ondernemers en inwoners in samenwerking met Welzijn Lochem een gevarieerd programma in Eefde! 

Op woensdag 17 juli zijn de activiteiten rondom de Detmerskazerne gehouden. In en om het Poortgebouw kon iedereen kennismaken culturele en creatieve activiteiten. Er werden workshops gehouden voor yoga, keramieken, schilderen en tekenen. En bij de fietsenwerkplaats van Circulus werden alle kneepjes van het spaken zetten verteld. De kinderen genoten van de stormbaan, fruitwater, popcorn en bellenblaas. Welzijn Lochem heeft de Goede Buur Bingo gedaan en met bewoners zijn vragenkaarten uit de reeks ‘Praat vandaag over morgen’ besproken. Bij de Bieb was aanwezig met de workshop ‘Boekselen’. Een oud boek kreeg op creatieve wijze een nieuwe look. Ben je nieuwsgierig? Deze activiteit zal ook de komende zomertoerdagen worden aangeboden.  

Dorpshuis Het Hart was op donderdagmiddag de locatie waar diverse activiteiten werden aangeboden. Van informatie door verschillende huurders over hun activiteiten en lekker sjoelen tot buitenspeelactiviteiten door Ouder & Kind Cafe en spelen op het springkussen. Het was een gezellige middag in de huiskamer van het Hart. De afsluiter van de zomertoer in Eefde was op vrijdagavond in De Stuw met een programma voor de jeugd vanaf groep 8. Er is fanatiek gelasergamed en werd er leuk gespeeld met de bubbelballen, een geslaagde avond.  

In augustus naar Gorssel, Harfsen en Lochem

De Zomertoer gaat in augustus ook naar Gorssel, Harfsen en Lochem. Iedereen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie en het volledige Zomertoer-programma op de website.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.