Hart van Lochem viert 5-jarig bestaan met gratis taart

Hart van Lochem viert 5-jarig bestaan met gratis taart

Vijf jaar geleden opende Hugolien Nobel de deuren van haar Bed & Breakfast en Lunchroom "Hart van Lochem" in het hart van Lochem, recht tegenover de Gudulakerk. In eerste instantie was het niet de bedoeling dat Hugolien haar baan als media-adviseur zou opgeven, maar al snel werd duidelijk dat beide banen samen te veel van het goede was. "Ik heb er geen seconde spijt van gehad," vertelt Hugolien enthousiast.

Hugolien runt Hart van Lochem met de hulp van toegewijde medewerkers van zorginstelling Zozijn en 't Baken Lochem. Deze samenwerking geeft niet alleen Hugolien veel voldoening, maar biedt ook de medewerkers een kans om te groeien en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. "Het is een heel mooi concept," zegt Hugolien. "Het is zo leuk om te zien hoeveel ze zijn gegroeid in de afgelopen jaren."

Kamers met een Lochemse touch

De Bed & Breakfast beschikt over zeven sfeervolle kamers, elk met een eigen naam dat betrekking heeft op Lochem. Gasten kunnen bijvoorbeeld overnachten in de Hooiplukker, Staring, of Theater kamer. Het oorsprong van De Hooiplukker komt nog uit de tachtigjarige oorlog. Dit is zo’n geliefd verhaal dat Hugolien samen met Nienke en Tim van Mitra Lochem zelfs een likeur heeft ontwikkeld met de naam 'Het Hooiplukkertje'. Binnenkort zullen miniatuur flesjes van deze likeur te vinden zijn in de horeca en hotels in Lochem.

Workshops

Hart van Lochem staat niet alleen bekend om zijn gastvrijheid en unieke kamers, maar ook om de diverse workshops die er regelmatig georganiseerd worden. Of het nu gaat om een workshop Italiaans koken of een creatieve sessie waar deelnemers hun eigen etagères kunnen maken tijdens een high tea, er is altijd wel iets leuks te doen.

Wie jarig is, trakteert

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan heeft Hugolien een speciale actie in het leven geroepen. Gedurende de maanden augustus en september kunnen bezoekers bij een kopje koffie genieten van gratis huisgemaakte taart proeven, gebakken door Hugolien en de medewerkers van Zozijn. Deze actie loopt zolang de voorraad strekt, dus kom snel langs om een stukje te proeven!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.