Tractorpulling Lochem, het stoerste familie-evenement in Lochem

Tractorpulling Lochem, het stoerste familie-evenement in Lochem

Aan de voet van de Lochemseberg vindt dit jaar voor de 39e keer Tractorpulling Lochem plaats. Dit evenement, dat bekend staat als het stoerste familie-event in Lochem, is ook één van de grootste en populairste tractorpulling evenementen van Nederland. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus zullen de motoren opnieuw brullen.

De Nederlandse top, die ook toonaangevend is in Europa, zal wederom ten strijde trekken in Lochem. Dit maakt Lochem ‘the place to be’ voor liefhebbers van tractoren, turbinemotoren en andere indrukwekkende machines met een vermogen tot wel 12.000 pk. Dit speciale weekend is een uitje voor het hele gezin.

Twee dagen knapp’n!

Gedurende beide dagen wordt er op twee banen gestreden. Het programma op vrijdag begint om 18.00 uur en omvat acht Farmstock klassen. Op zaterdag start het spektakel om 16.00 uur en naast de Farmstock klassen zullen ook trucks en machines uit de koningsklassen van de sport, de Grand National, de baan betreden. Wanneer de zon ondergaat en de lampen aangaan, gaat het spektakel gewoon door.

Rondom de pullingarena is er vermaak voor jong en oud. In het kinderdorp kunnen de kleinsten zich uitstekend vermaken onder begeleiding. Er zijn diverse shops en foodtrucks aanwezig, en voor de volwassenen is er een exclusief VIP-deck met een fenomenaal uitzicht op de wedstrijd. Hier kan men onbeperkt genieten van hapjes en drankjes.

Vernieuwingen

Dit jaar zijn er enkele vernieuwingen doorgevoerd. De zit- en sta tribunes zijn gebleven, maar er is een ‘Gold tribune’ bijgekomen. Deze tribune is voorzien van comfortabele kuipstoeltjes, waardoor toeschouwers heerlijk kunnen zitten terwijl het spektakel zich voor hun ogen voltrekt. Op zaterdag is het mogelijk om voor een klein bedrag een plek op deze tribune te bemachtigen als upgrade op het reguliere toegangsticket.

Ook nieuw dit jaar is het Farmstock deck, gelegen bij de start van de farmstock baan. Hier kan de toeschouwer aan een statafel de pullingactie volgen.

Full-Pull afterparty

Beide dagen worden afgesloten met een Full-Pull afterparty in de werkplaats, met optredens van Henk Wijngaard, The Rousers en DJ Angelo. Er zijn ook speciale tickets te koop voor alleen de Full-Pull afterparty van zaterdag.

Rennerskwartier

Het rennerskwartier is op beide dagen gratis toegankelijk. Hier staan de trucks en tractoren opgesteld en kunnen bezoekers zien hoe monteurs en rijders zich klaarmaken voor de wedstrijd. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Tractorpulling Lochem.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.