De opmars van de stoomoven, dit zijn de gerechten die je moet proberen

De opmars van de stoomoven, dit zijn de gerechten die je moet proberen

De stoomoven is de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederlandse keukens. Met de stoomoven kun je op een gezonde en smaakvolle manier gerechten bereiden. Maar wat kun je eigenlijk allemaal klaarmaken in een stoomoven en welke gerechten moet je echt eens proberen? In deze blog zetten we een aantal heerlijke gerechten op een rij die je absoluut moet proberen met een stoomoven.

Gezond en smaakvol koken met een stoomoven

Een stoomoven is een keukenapparaat dat gerechten bereidt door middel van stoom. Hierdoor blijven vitamines, mineralen en smaken beter behouden dan bij traditionele bereidingswijzen zoals bakken of koken. Daarnaast heb je geen olie of boter nodig, waardoor gerechten lichter en gezonder zijn. De stoomoven is dus ideaal voor mensen die bewust met hun voeding bezig zijn en graag gezond willen eten.

Een bekend merk op het gebied van keukenapparatuur is ATAG. Ze staan bekend om hun kwalitatief hoogwaardige producten en innovatieve technologieën. Ook op het gebied van stoomovens heeft ATAG een breed assortiment met verschillende modellen en functies. Een ATAG stoomoven is dan ook een betrouwbare keuze voor iedereen die graag kookt met stoom.

Gerechten die je moet proberen met een stoomoven

  • Gestoomde zalm met groenten: een klassieker in de stoomoven is gestoomde zalm met groenten. Leg de zalmfilet op een stoomschaal samen met wat gesneden groenten zoals broccoli, wortel en paprika. Voeg wat kruiden en specerijen toe en stoom het geheel in de stoomoven. Het resultaat is een heerlijk malse en gezonde maaltijd.
  • Gestoomde dim sum: dim sum is een populaire Chinese snack die gestoomd wordt. Maak zelf je eigen dim sum met bijvoorbeeld gehakt, garnalen of groenten en stoom ze in de stoomoven. Serveer de dim sum met sojasaus en geniet van de smaakexplosie.
  • Gestoomde groenten met couscous: een licht en gezond gerecht is gestoomde groenten met couscous. Stoom bijvoorbeeld courgette, paprika, wortel en champignons en serveer ze met gekruide couscous. Voeg wat verse kruiden toe en je hebt een heerlijk gerecht boordevol smaak.
  • Gestoomde aardappels met kruidenboter: aardappels kun je ook perfect stomen in een stoomoven. Snijd de aardappels in partjes en stoom ze gaar. Maak ondertussen een kruidenboter van verse kruiden, knoflook en boter. Serveer de gestoomde aardappels met de kruidenboter en geniet van de smaakcombinatie.
  • Gestoomde kip met citroen en tijm: voor een frisse en aromatische maaltijd, stoom kipfilets samen met schijfjes citroen en takjes tijm. De stoomoven zorgt ervoor dat de kip sappig en mals blijft, terwijl de citroen en tijm een heerlijke smaak toevoegen. Serveer met gestoomde groenten of een frisse salade.
  • Gestoomde rijstpudding: voor een verrassend en zoet dessert kun je rijstpudding in de stoomoven bereiden. Meng rijst, melk, suiker en een snufje kaneel in een ovenschaal en stoom het geheel tot de rijst zacht en romig is. Voeg voor extra smaak een beetje vanille-extract of enkele rozijnen toe. Serveer warm of koud, afhankelijk van je voorkeur.
Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.