Koninklijke onderscheiding voor Marty Stegeman-Dommerholt uit Lochem

Koninklijke onderscheiding voor Marty Stegeman-Dommerholt uit Lochem

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft op zaterdagmiddag 6 juli een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Marty Stegeman-Dommerholt uit Lochem. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van De Berkelduikers in zwembad De Beemd in Lochem.

Wedstrijdsecretaris en lid van verdienste bij de Berkelduikers

Mevrouw Stegeman is al meer dan 30 jaar wedstrijdsecretaris voor zwemvereniging De Berkelduikers en leverde vanaf de beginjaren ‘90 een belangrijke bijdrage aan de samenwerking tussen zwemverenigingen De Duikelaar en De Berkel. Zij bracht een nieuwe zwemafdeling tot stand en startte een secretariaat op toen de selecties van de zwemverenigingen samen zijn gegaan.

In de jaren ’90 gebeurden de vele inschrijvingen en de verwerking van de uitslagen voor de wedstrijden nog handmatig. Tegenwoordig werkt mevrouw Stegeman met geautomatiseerde KNZB-programma’s.

Elke week zet ze zich vele uren in en heeft ze contact met trainers en wedstrijdsecretariaten om de wedstrijddagen voor te bereiden. Dat varieert van inschrijvingen en afmeldingen verwerken tot opstellen en aanbrengen van wijzigingen in het programma, het benaderen van de juryleden en na afloop verzorgen dat de KNZB en de deelnemende verenigingen de uitslagen ontvangen. En dat doet ze er naast al haar andere taken “even bij”! Ook haar trouwe aanwezigheid op alle wedstrijddagen en haar aanwezigheid als afgevaardigde tijdens de KNZB-vergaderingen mogen niet onderschat worden.

In 2022 werd Stegeman tijdens de ledenvergadering tot lid van verdienste uitgeroepen.

Vrijwilligster bij De Kassei in Lochem

Marty Stegeman is al 25 jaar actief als vrijwilligster bij Stichting Zozijn Zorg in Lochem. Ze was betrokken bij het winkeltje waar producten van cliënten verkocht werden en sinds 2001 is zij elke donderdag aanwezig bij De Kassei. Daar ondersteunt zij cliënten met een verstandelijke beperking in het atelier en in de winkel. Ze is een grote toegevoegde waarde omdat ze als vrijwilliger op het weefgetouw in staat is om langdurige één-op-één momenten te hebben met de cliënten. Naast al haar activiteiten is ze ook al jarenlang mantelzorger voor een naast familielid.

Kapittel voor de Civiele Orden

Vanwege al haar activiteiten benoemt Het Kapittel voor de Civiele Orden mevrouw Stegeman-Dommerholt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.