Jonge ondernemer uit Laren wil meer dan alleen auto’s schoonmaken

Jonge ondernemer uit Laren wil meer dan alleen auto’s schoonmaken

In 2021 begonnen Hessel Nijhof en zijn vriend Sylven Teunissen met het opzetten van hun bedrijf Hensy Cleaning & Detailing, eerst vanuit een hal in Lochem en later naast het autobedrijf van Hessel’s vader in Laren. Terwijl Sylven verderging met studeren, besloot Hessel om alleen door te gaan en veranderde hij de bedrijfsnaam naar Lemon Car Care.

Van horeca naar auto detailing

Voor de corona pandemie werkte Hessel in de horeca, onder andere bij het restaurant The Lemon Tree in Deventer. Toen deze werkzaamheden stil vielen door de pandemie, besloot Hessel zijn passie voor auto’s in combinatie met een unieke beleving en de focus op kwaliteit voort te zetten in zijn eigen onderneming. Het deel “Lemon” in de naam Lemon Car Care is dan ook een knipoog naar zijn horeca ervaring en staat tevens voor de frisheid van een schone auto. “We willen een concept bouwen en niet het zoveelste autopoetsbedrijf zijn.” .

Beleving en maatwerk

Bij Lemon Car Care staat beleving centraal. Hessel Nijhof hecht veel waarde aan persoonlijk contact en maatwerk. Elk contact begint met een kopje koffie om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Bij Lemon Car Care wordt een auto niet zomaar gewassen; het gaat om gedetailleerd reinigen met behulp van verschillende technieken en soorten chemie, ook wel detailing genoemd. Dit omvat onder andere het polijsten van krassen en het aanbrengen van een keramische coating die de lak jarenlang beschermt tegen vuil en andere weersinvloeden.

Drukke seizoenen

Hessel merkt dat het rondom de vakantieperiode extra druk is. “Van februari tot juni is het volle bak,” vertelt hij. Een groot deel van zijn klantenkring bestaat uit zakelijke klanten. Een van zijn beste klanten is bijvoorbeeld het bedrijf River House Trading Company uit Almen. “Laatst zag ik op social media dat een auto die wij behandeld hebben, voorbij kwam in Amerika,” vertelt Hessel trots. Ook particulieren, voornamelijk autoliefhebbers, weten Lemon Car Care steeds beter te vinden. Met name voor de uitgebreidere behandelingen, maar ook wanneer mensen hun auto willen verkopen, of uit de winterstalling halen.

Passie voor auto’s

Hessel heeft altijd al interesse gehad voor auto’s. Als kind hielp hij zijn vader op zaterdagen met het wassen van de auto’s, al geeft hij toe dat hij totaal niet technisch is aangelegd. In dat geval lijkt hij meer op zijn moeder en hecht hij veel waarde aan contact met mensen en ondernemerschap. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Hessel werkt graag samen met andere jongeren, zowel in zijn werkplaats als met jonge ondernemers. Zo is hij betrokken bij de oprichting van ‘ON jonge ondernemers netwerk’ waar ze ondernemerschap toegankelijk willen maken voor jongeren. Hessel werkt graag met jongeren die moeite hebben om aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt. “Jongeren die niet weten in welke richting ze willen gaan, wil ik op weg helpen en leren hoe je ondernemend kan zijn ook in loondienst.” Op dit moment werken er twee jongens die een BBL opleiding volgen. Drie dagen werken ze in de werkplaats, één dag helpt hij ze bij de schoolopdrachten en vijfde dag gaan ze naar school.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.