Het leukste gratis muziekfestival van Oost-Nederland gaat door

Het leukste gratis muziekfestival van Oost-Nederland gaat door

Sinds 2006 trekken jaarlijks meer dan tienduizend muziekliefhebbers uit de regio in september naar Gorssel om in de buitenlucht te genieten van jazz, blues, soul en hiphop. 

Na een jaartje afwezigheid is IJsseljazz in 2024 terug. Want al maanden wordt er door een grote groep vrijwilligers gewerkt aan het opnieuw mogelijk maken van het muziekfestival in Gorssel. Het is echt een gemeenschap die samenkomt. De vrijwilligers leveren inzet, creatief en organiserend vermogen, het bedrijfsleven uit de regio heeft zich financieel of in natura aan het festival verbonden. "Want dankzij lokale en regionale sponsoren, de bijdrage van vele particulieren en subsidies van onder andere het Cultuurfonds, kunnen we zeggen: Komt allen op zondag 8 september naar hét leukste gratis muziekfestival van Oost-Nederland!" 

Er zijn bands geboekt, podia ontworpen, de Gorsselse horeca heeft de samenwerking gestart, wc-units zijn besteld, drankmuntjes zijn gemaakt, kortom: de voorbereidingen zijn in volle gang. Het enthousiasme is voelbaar.

Nieuw

Met een bijzondere line-up om van te smullen, belooft het een onvergetelijke dag te worden. Onder de artiesten bevinden zich gevestigde bands, getalenteerde nieuwkomers, regionale en (inter)nationale bekendheden. Nieuw dit jaar is extra aandacht voor de programmering voor jongeren, met een 3e podium waarop (jong) talent zich laat zien en horen.

Praktisch

IJsseljazz is gratis toegankelijk. Gorssel is goed bereikbaar met het OV vanuit Deventer, Zutphen en omliggende dorpen. Bovendien is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Voor meer informatie en updates: volg het festival op Facebook of Instagram.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.