Horecagelegenheid Daily In blijft Daily In

Horecagelegenheid Daily In blijft Daily In

Op 1 mei heeft Joris Kagie de sleutel in handen gekregen van zijn eigen horecazaak: Daily In in Lochem. Met 18 jaar ervaring in de horeca was Joris toe aan een nieuwe uitdaging. "Ik heb altijd de Daily In als een plek gezien wat ik graag zou willen draaien," vertelt hij enthousiast.

Een nieuwe start

Joris woont samen met zijn partner Judith en hun twee basisschoolgaande kinderen. Net toen hij nadacht over zijn toekomst, wees Judith hem erop dat de Daily In te koop stond. Ze spoorde hem aan om zijn droom te volgen en deze stap te zetten. Zo werd 1 mei de dag dat Joris voor de eerste keer de sleutel van zijn eigen zaak mocht omdraaien. "Ik wil vooruit met de zaak en ook voor de stad Lochem. Zorgen voor meer reuring," zegt Joris vastberaden. Terwijl Judith op de achtergrond ondersteunend is en af en toe bij evenementen mee zal helpen in de zaak, staat Joris elke dag in de keuken. Samen met zijn team van elf medewerkers werkt hij hard om zijn eigen stempel op de zaak te zetten. "De Daily In is al meer dan 35 jaar een begrip in Lochem, en dat wil ik voortzetten."

Hoewel Joris enkele persoonlijke accenten aan de zaak heeft toegevoegd, blijft de inrichting en stijl in de vertrouwde sfeer. "De zaak staat er goed bij. Natuurlijk hebben we ook een wensenlijstje, zoals het aanpakken van het terras, maar dat doen we allemaal stapsgewijs," aldus Joris.

Vuurdoop tijdens de Keidagen

Nog geen week nadat Joris de sleutel in handen had, had hij zijn vuurdoop tijdens de Keidagen. "Het was chaotisch, maar toch ook gezellig druk," vertelt hij. "Je hebt ook even de tijd nodig om aan elkaar te wennen als team, en fouten maken hoort daarbij." Al geeft Joris toe dat het accepteren van fouten maken voor hem een uitdaging is. "Ik moet mezelf ook de kans geven om fouten te maken, maar daar kan ik niet zo goed tegen," lacht hij.

Keuzes maken

Bij het openen van je eigen zaak en het creëren van je eigen identiteit hoort het maken van keuzes. Dit geldt ook voor de menukaart. Een aantal van de wat 'bekendere' broodjes vind je niet meer terug op de kaart. "Deze broodjes passen niet bij mij en de nieuwe zaak," legt Joris uit. Hij geeft de voorkeur aan 'echte burgers'. Naast de classic burger zijn er nu ook een Juicy Lucy en een Kipburger te vinden op de kaart. De toegevoegde Avocadoburger is erg populair bij vegetariërs. "We hebben echt al mensen die hier speciaal voor terugkomen." Joris is ook overgestapt op een andere soort friet, wat hem al positieve reacties oplevert. Naast enkele vernieuwde broodjes heeft hij Loaded Fries op de kaart gezet. "Dit zie je nog niet veel hier in de omgeving, maar we krijgen van zowel jongeren als ouderen al leuke reacties." Loaded Fries zijn frieten met daarop Pulled Chicken of Pork, witte kool en saus. "Het is eigenlijk een soort van kapsalon."

Toegankelijk voor iedereen

Joris kijkt uit naar de toekomst. Met zijn Daily In wil hij toegankelijk zijn voor iedereen en de zaak moderniseren. "Het moet een plek worden waar de trouwe gasten graag terug blijven komen, maar ook jongeren zich prettig voelen." Veel gezinnen zoeken naar een plek waar ze gezellig met de kinderen uit eten kunnen. Daarom is de Kidsbox aan de kaart toegevoegd. Doordat hij zelf ook kinderen heeft, vindt hij het leuk om ze in de zaak te zien. "Leuk voor de reuring," lacht Joris.

Joris ziet veel potentie in de zaak, waar ze als team wel in moeten groeien. "Ik wil een zaak opbouwen waar ik 's ochtends binnen loop en trots op mag zijn."

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.