Nieuw podium voor GDFestival

Nieuw podium voor GDFestival

Het bestuur is al maanden bezig, en ook de laatste weken wordt er hard gewerkt door alle vrijwilligers aan de voorbereidingen van het GDFestival op 29 juni. Ook dit jaar biedt het festival je een unieke gelegenheid om een breed scala aan muziekstijlen te ervaren en te ontdekken. Met leuke activiteiten voor kinderen laat het festival ook dit jaar weer zien dat het een perfect uitje is voor het hele gezin en belooft het een dag vol vermaak, zowel voor jong als oud.

Nieuwe indeling en podium

Hoewel de organisatie niet te veel wil veranderen aan het concept, zal dit jaar toch wel even anders voelen dan voorgaande edities. “We streven er elk jaar naar om onze bezoekers te verrassen.” Aldus Britt Stegeman. Onder andere door de wensen van de bands werd het hoofdpodium 'Dochters Podium', dat helemaal zelf ontworpen en gemaakt wordt door het bestuur, te klein. Dit voormalige hoofdpodium zal nu het ‘Staringkoepeltje Podium’ overnemen en er komt een geheel nieuw hoofdpodium. Hiermee behoudt het festival samen met ‘House 'T Ross Podium’ haar aantal van drie podiums. “Elk podium heeft een naam die betrekking heeft op de buurt Groot Dochteren, waar het festival plaatsvindt. We zochten dan ook voor het nieuwe podium een naam die hierbij aan zou sluiten.” Via social media werd een oproep geplaatst en uit alle inzendingen werd ‘De Flesch Stage’ uitgekozen, vernoemd naar Landgoed De Flesch. Door de veranderingen bij de podiums, zal ook de indeling dit jaar helemaal anders worden. “Alleen de ingang blijft op haar vertrouwde plek

Culinaire verwennerij

Naast muziek staan festivals natuurlijk ook bekend om het eten. Voorgaande jaren konden de gasten al genieten van heerlijke gerechten van Rik Beumer en ook dit jaar is hij weer aanwezig om de bezoekers te voorzien van lekkere BBQ gerechten. Heb je even zin in wat anders, dan kun je voor een frietje of snack terecht bij de kraam van Westerik. Net als voorgaande jaren staat er een grote bar centraal op het terrein van het festival. Dit jaar is er ook een tweede bar waar je naast de ‘reguliere’ biertjes en drankjes ook terecht kan voor speciaal biertjes van ‘Gebrouwen door vrouwen’  en cocktails. Voor wat heerlijke verkoeling is er de ijscowagen met ijs van Pastelle IJs uit Laren. Als het net zulk zomers weer is zoals vorig jaar, dan is dat zeker geen overbodige luxe. 

Voor het hele gezin

Dat het feest al lang niet meer alleen voor de volwassenen is, is inmiddels wel bekend. “We doen elk jaar weer enorm ons best om het GDFestival toegankelijk te maken voor het hele gezin.” Aldus Stegeman. Voor de kleinsten is GDF een dag vol plezier en avontuur. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree en kunnen zich vermaken met een scala aan activiteiten, waaronder:

  • Een strand om in te spelen
  • Springkussens
  • Een bouwhoek
  • Een voetbalveld
  • Schmink Dames van de Speel-O-theek met verschillende activiteiten
  • Veel creatieve activiteiten onder begeleiding van Erica Ordelman

Ook zal er op één van de drie podiums een leuke dansactiviteit gehouden worden door drie jonge meiden uit de buurt, waar natuurlijk de kinderen gezellig aan mee kunnen doen. Daarnaast kunnen jong én oud hun evenwicht testen bij een potje 'Twister'. “En als de kinderen hun buikje vol hebben en naar huis gaan om te slapen, hopen we natuurlijk dat de ouders weer gezellig terug komen om het feest voort te zetten.” Lacht Stegeman.

Vrijwilligers

Ieder jaar wordt het festival georganiseerd door een enthousiast bestuur, maar het zou niet mogelijk zijn zonder alle vrijwilligers. Waar het bestuur al begint in september met de eerste vergaderingen zijn de vrijwilligers al vanaf mei bezig met de aankleding en het schilderen. “Elk jaar hebben we weer het geluk dat er zoveel mensen zijn die willen helpen.” Als bedankje voor al hun harde werk, wordt op zondag na het afbouwen, de BBQ aangestoken. “Dit is voor ons eigenlijk de leukste dag. Even zonder alle stress napraten over hoe leuk het festival weer was.” 

Buurtfeest

GD Festival begon ooit als een dorpsfeest, en dat zal het ook altijd blijven in de kern van het festival. Daarom is eerst de buurt weer uitgenodigd om van 13.00 tot 15.00 uur voor het traditionele vogelschieten. Daarna gaat om 15.00 uur de poort open voor alle andere bezoekers tot 01.00 uur in de nacht. 

Praktische Informatie

Datum: 29 juni

Locatie: Terrein achter Slootsmid, Laren

“We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen op een geweldige dag vol muziek en plezier!”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.