Zwemmers Berkelduikers behalen vijf Gelderse titels tijdens zwemkampioenschappen

Zwemmers Berkelduikers behalen vijf Gelderse titels tijdens zwemkampioenschappen

Tijdens de Gelderse Zwemkampioenschappen die over twee weekenden werden gehouden in Nijmegen hebben vier zwemmers van de Berkelduikers mooie prestaties geleverd. Deze zwemmers, waaronder Rian Schoneveld en Belle Fiering, bewezen dat ze tot de top van Gelderland behoren door maar liefst vijf Gelderse titels en meerdere top 6-plaatsen te behalen.

Rian Schoneveld uit Laren 

Hij zwom naar goud op vier afstanden: de 100 meter vlinderslag, de 200 meter rugslag, de 100 meter rugslag en de 200 meter vrije slag. Rian heeft hiermee vier Gelderse titels bij elkaar weten te zwemmen. Ook wist hij nog op vier andere afstanden een zilveren medaille te behalen. Door deze goede prestaties mag Rian over enkele weken weer meedoen met de Nederlands Junioren Kampioenschappen in Eindhoven.

Belle Fiering uit Lochem 

Ze eindigde op een knappe 6e plek op de 100 meter vlinderslag, een hele zware afstand. Dit was ook haar eerste kampioenschap op de lange baan. Ze mocht starten op 7 afstanden en zette mooie persoonlijke records neer. 

Nynke van Leeuwen uit Warnsveld 

Ze behaalde goud op de 50 meter vrije slag en mag zich daarmee Gelders kampioen noemen op deze afstand. Op de 100 meter vrije slag wist ze een mooie zilveren medaille te behalen. En tot slot op de 100 meter vlinderslag een 5e plek. 

Ryan Bleumink uit Borculo 

Hij presteerde ook uitstekend met vijf top 6 plaatsen en op bijna alle afstanden een persoonlijk record.

Met deze resultaten kunnen de zwemmers van de Berkelduikers terugkijken op een succesvol kampioenschap.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.