Mooie lentedagen in het vooruitzicht

Mooie lentedagen in het vooruitzicht

De lente laat zich van zijn mooiste kant zien, bleek maandag al. De regenachtige dagen hebben we achter ons gelaten. Want ook de rest van de week volgen er nog een aantal mooie dagen in onze regio. 

Dinsdag wordt een mooie dag met zon en af en toe wat bewolking. De temperatuur stijgt - net als maandag - naar 19 graden. Woensdag is een vreemde eend in de bijt, dan daalt de temperatuur naar zo'n 16 graden met veel bewolking.

Goed dauwtrap-weer

Hemelvaartsdag - voor sommigen een vrije dag - verloopt aangenaam. "Een hogedrukgebied in de buurt van onze regio brengt rustig lenteweer", vertelt het weerbedrijf. "Er is geregeld ruimte voor zonnige perioden en het blijft zo goed als droog." Het wordt in onze regio zo'n 18 graden.  's Ochtends is het zo'n 10 graden, prima weer om te gaan dauwtrappen dus.  

In het weekend wordt het erg mooi weer. Vrijdag belooft het zonnig te worden met zo'n 20 graden. Zaterdag en zondag stijgt de temperatuur richting de 22 graden. Volgende week begint regenachtig, maar ook met 22 graden.

Hogedrukgebied

Dit mooie weer komt door een hogedrukgebied. "Het blijft zo goed als droog met ruimte voor flinke zonnige perioden", aldus WeerPlaza. Tijdens de nachten is het gemiddeld 8 graden.

Beluister het laatste weerbericht voor vandaag van WeerPlaza...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.