Koningsdagfestival eindigt met gebroken kaak voor beveiliger

Koningsdagfestival eindigt met gebroken kaak voor beveiliger

Op Zutphen Open Air is vorige week een beveiliger mishandeld. Dat heeft de politie naar buiten gebracht. Ze zoeken getuigen.

De eerste editie van het evenement werd georganiseerd op Koningsdag, op de Zaadmarkt in Zutphen. Het verliep gedurende de dag allemaal soepel, totdat het om 21.30 uur misging. De beveiliging wilde een persoon van het terrein verwijderen. "Een groepje mannen vond het vervolgens nodig om deze beveiligers te mishandelen. Dit resulteerde in een gebroken kaak en vele blauwe plekken", legt de politie uit.

Veel getuigen

Op camerabeelden is volgens dienders te zien dat vele ogen gericht waren op dit incident. Ze zoeken getuigen die een verklaring af willen leggen. Deze kunnen zich melden via 0900-8844. Het is niet de enige mishandeling waar de politie druk mee is. Op het station van Zutphen was het onlangs ook al twee keer raak

Zutphen Open Air werd dit jaar voor het eerst georganiseerd, door Jur Borninkhof en Fabian Wiersma. Het is een nieuw concept wat ze willen uitbreiden, vertellen ze in radioshow The X Vibe.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.