2016: Succesvol jaar voor lokale festivals
Rilan & the Bombardiers bij het koelhuis tijdens popronde.

2016: Succesvol jaar voor lokale festivals

ZUTPHEN - 2016 was voor de festivals in de regio een succesvol jaar. We hadden een prima festival zomer, maar ook in het najaar was er genoeg muzikaal genot te vinden. Wij hebben een aantal succesvolle lokale festivals op een rij gezet. 

Bevrijdingspop Achterhoek - Mei
De ideale opener van het lokale festivalseizoen. Bevrijdingspop Achterhoek. Donderdag 5 mei vond op het ’s Gravenhof in Zutphen de eerste editie van dit festival plaats, en het was een groot succes! De complete line-up bestond uit artiesten uit de regio. Onder andere Robin Yerah, Orange Maplewood en OPTICKS passeerden de revue. In het nieuwe jaar lijkt dit festival nog groter te gaan worden. 

Pinkstermarkt - Mei
De Brummense Pinkstermarkt werd op 16 mei goed bezocht. Ondanks dat de weersvoorspellingen toen niet goed waren waren er toch veel mensen op de been. Maar misschien niet zoveel als de organisatie had verwacht. De organisator vertelde eerder dat hij het evenement een meer landelijke uitstraling wilde geven en op maar liefst 50.000 bezoekers rekende uit heel het land. Of de Pinkstermarkt in 2017 door kan gaan blijft een vraag. 

Live At The Brons - Augustus
Het beste regionale festival van het jaar volgens LokaalGelderland. Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus was het strand terrein rond het Bronsbergenmeer in Zutphen gevuld met muziek en gezelligheid. Ook in 2017 staat het laatste weekend van augustus weer in het teken van Live At The Brons. 

IJsseljazz - September
Op 11 september wordt in Gorssel IJsseljazz gehouden. Een festival met twee podia’s gevuld met een line-up van Jazzmuzikanten. Ook was het gekoppeld aan een goed doel, namelijk de stichting ALS. 

Brummen Ontspoort - Oktober 
Een festival binnen in een zaal. En met dancemuziek. Een ander festival dus in vergelijking met bovenstaande festivals. In Oktober vond de allereerste editie van ‘Brummen Ontspoort’ plaats. En het was gelijk een hele geslaagde editie. “Dit is echt iets wat Brummen miste“ reageerde een bezoeker.

Popronde - November
Een stukje missende cultuur volgens de organisatie. Als afsluiting van het lokale festivalseizoen werd popronde in de Zutphense binnenstad gehouden. In allerlei cafeetjes waren bandjes te bekijken. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.