Sport kijken op tv is gezond

Sport kijken op tv is gezond

Er staat een hete sportzomer op de agenda. Met het EK voetbal in Duitsland, de Tour de France, de Olympische Spelen en de Grand Prix in Zandvoort. Wist je dat sport op tv kijken gezond is? 

Zo’n volle zomer betekent dat miljoenen mensen weer aan de buis gekluisterd zullen zitten.Sport kijken wordt natuurlijk niet direct geassocieerd met een gezonde lifestyle. Omdat het vaak gepaard gaat met een biertje en wat bitterballen. Maar uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kijken naar sport daadwerkelijk gezond is. 

Hersenscans

Er zijn hersenscans gedaan, waaruit bleek dat het kijken naar bijvoorbeeld voetbal goed is voor de mentale gezondheid. Want het brengt een activering van het beloningssysteem in je brein op gang.

Zelf gaan sporten is natuurlijk nog gezonder, vooral fysiek. De populariteit van basketbal is de laatste tijd flink aan het toenemen in ons land.

In The X Vibe draaien Jesse Sprikkelman en Ron Selles de beste EDM-tracks. En ze bespreken de laatste lifestyle-trends. Beluister hieronder de laatste radiouitzending.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.