Mañana Mañana richt zich op veel meer dan alleen muziek

Mañana Mañana richt zich op veel meer dan alleen muziek

Festival Mañana Mañana is volop voorbereidingen aan het treffen voor het festival, wat 13 tot en met 16 juni wordt georganiseerd in Laren. Zoals het hoort op een festival wordt er veel muziek geprogrammeerd. Maar ze proberen ook uit te blinken met niet-muzikale activiteiten. 

Mañana Mañana wordt gezien als een vrij alternatief festival. Dat zie je ook terug aan de kramen die er staan. Je kan er van alles kopen, zodat je het festival thuis kunt herbeleven. "Voor een nieuwe feestoutfit, een vintage stuk om aan je kledingkast toe te voegen of een handgemaakt sieraad kun je terecht op de festivalmarkt van Mañana Mañana", legt organisator De Feestfabriek uit.

Wat je op die markt kunt scoren? "Dit jaar van de partij: de prachtige ‘handpicked and upcycled’ sieraden van Wild Gems on Wheels, vintage kleding en accessoires van Vintage Style Mix en Fabrics and More en unieke kledingstukken van Shantis Design."

Yoga in de morgen

Ochtenden kunnen op festivals soms nogal saai zijn. Ergens in de hoek staat een bandje te spelen. En je kunt een croissantje scoren. Meer niet.  Op Mañana Mañana is dat niet het geval. Daar is van alles te doen, zoals yoga. Hoe 2024 wil je het hebben? "Dit jaar zijn de yogaworkshops voor het eerst op de camping in plaats van op het terrein – ideaal om ’s ochtends mee wakker te worden voordat je weer fris en fruitig en feestgedruis induikt", leggen ze trots uit. 

En dan kun je er ook nog eens van alles leren, in de Universitent. "Knappe koppen van de Universiteit Twente vertellen je daar alles over nanotechnologie, techniekfilosofie en vliegende boten op zonne-energie, maar gelukkig ook gewoon over bier."

Eigen broodjes meenemen?

Het festival houdt ook rekening met de hoge prijzen. Normaliter zijn er strenge controles bij evenementen, om ervoor te zorgen dat bezoekers al hun hapjes en drankjes halen op het terrein. Er moet immers geld verdient worden. "Na navraag bij onze bezoekers werd duidelijk dat het toestaan van zelf meegebracht eten en drinken op de camping zou worden gewaardeerd. ‘Dat moet toch kunnen?’ Ja, eigenlijk wel,’ vinden wij." Houd er bij het inkopen van eten wel rekening mee dat je geen gasstellen, koelboxen en huishoudelijke apparatuur, zoals koelkasten en magnetrons, mee mag nemen.

Je gaat in de basis natuurlijk naar een festival toe voor muziek. En dat is er ook in vol ornaat te vinden. Er zijn zes nieuwe podia toegevoegd aan het terrein. Onder meer Ruben Hein, Stephanie Struijk en Olaf Putker & The Science Sound treden op. 

Op een eerdere editie van Mañana Mañana spraken we met bezoekers over waarom het festival zo uniek is...

Mañana Mañana wordt van 13 tot en met 16 juni georganiseerd bij Landgoed Oolde in Laren. Het festivalterrein is op vrijdag en zaterdag geopend van 12.00 tot 01.00 uur. Op zondag is het festivalterrein geopend van 12.00 tot 00.00 uur. De camping is vanaf donderdagmiddag 16.00 uur geopend.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.