Lang leve een spetterend feest in Eefde

Lang leve een spetterend feest in Eefde

Vrijdag 26 april

De Oranjevereniging Eefde treedt op als verbinder tussen jong en oud en tussen Bargeweide en Villa 60, zoals gebruikelijk op de laatste vrijdag voor Koningsdag. De dag start weer op de voetbalvelden van Sportclub Eefde met een warming-up voor de kinderen, dit jaar op de klanken van het lied ‘Daba Die Daba Daa’ … natuurlijk gezongen door Kinderen voor Kinderen.

Programma

  • 08.30 uur Kinderen van alle groepen verzamelen op voetbalveld
  • 08.45 uur Warming-up met Koningslied ‘Daba Die Daba Daa’
  • 09.15 uur Start activiteiten
  • 11.50 uur Ophalen kinderen van groep 1 en 2 bij de kantine
  • 12.00 uur Gezamenlijke afsluiting groepen 3 t/m 8 op voetbalveld

Groepen 3 t/m 8 leggen onder begeleiding van hun ‘manager’ een sport- en spelparcours af op de voetbalvelden, waarbij lichaam en geest in gemoedelijke sfeer worden uitgedaagd.Voor de allerkleinsten uit de groepen 1 en 2 staan leuke activiteiten op het kunstgrasveld gepland. Daarnaast kunnen ze genieten van een unieke theatervoorstelling van ’T Erve door Wilma Makkink. Ouders en verzorgers wordt verzocht de kleuters rond 11.50 uur op te halen, zodat vertrek bij de sportvelden zonder te veel drukte kan plaats hebben. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s; jullie komen de kinderen toch allemaal hartstochtelijk aanmoedigen?

Oranjebal met SLAMM

21.00 - 01.00 uur Als je een écht feest wilt, bezoek je de Grand SLAMM party en daar kan Eefde over meepraten! Vorig jaar stal deze zeskoppige allround coverband al de show tijdens de Dorpsfeesten; de vele bezoekers raakten er niet over uitgepraat. Van Nederlandstalige muziek, stevige rock, hiphop tot lekkere soul en disco; SLAMM speelt het allemaal. Van de allernieuwste nummers tot opzwepende klassiekers uit de jaren tachtig en negentig.

De Brabantse band combineert veel ervaring met energie en passie voor muziek. Klaar om te swingen, springen of meezingen? Omcirkel 26 april dan met stift in je agenda en geniet van de unieke interactie tussen band en publiek. SLAMM biedt een uitbundige live-act die boeit van de eerste aanzet tot de laatste noot.

Zaterdag 27 april

  • 08:15 uur Klokkenluiden bij Het Spijk Eefde.
  • 11.30 uur Aubade. 

Ook dit jaar doen we woon- en zorgcentrum Het Spijk aan voor de jaarlijkse aubade. Natuurlijk bij aanwezigheid van B&W, vindt de vlaggenparade plaats onder muzikale begeleiding van Concordia. De aubade wordt afgesloten met het aanbieden van een Oranjekoek onder het genot van een kopje koffie en/of oranjebitter.

  • 12.30 uur Oranjefestival

Het Oranjefestival biedt voor ieder wat wils. De jeugd wordt vermaak en uitdaging geboden met onder andere een springkussen en een klimwand van 8,5 meter. 

Kleedjesmarkt

Dit jaar organiseren wij op veler verzoek een kleedjesmarkt. Het terrein van Het Spijk leent zich hier uitstekend voor en jouw spullen een tweede leven gunnen past natuurlijk ook perfect in de huidige tijd. Iedereen is welkom … en vooraf opgeven is niet nodig.

Lekker eten en drinken

Bij een gezellige middag hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Verschillende partijen toonden zich bereid daarin te ondersteunen. Zo kun je heerlijk genieten van een Markebiertje van eigen bodem. Domus is aanwezig op het Oranjefestival om jouw smaakpapillen te verwennen… En De Sluis is wederom zij bereid om de bezoekers van het Oranjefestival hun heerlijkheden voor te schotelen.

  • 13.00 uur Optreden van ‘t Spult

Een festival is nergens zonder sfeervolle muziek. De hele dag door zal Het Spijk en omgeving opgeluisterd worden door vrolijke klanken, verzorgd door de huis-DJ. Maar een extra muzikaal cadeau komt al in het begin van de middag. ‘t Spul(t) geniet bekendheid door hun optredens op de tribunes en in fanzones van o.a. de Oranje leeuwinnen. 

  • 15.00 - 16.30 uur Optreden Shantykoor ‘Op Koers’

Een tweede muzikaal intermezzo wordt verzorgd door het Gorsselse Shantykoor ‘Op Koers’. Mannenkoor ‘Op Koers’ zingt als een van de weinige shantykoren drie- of vierstemmig.

  • 18.00 uur Eind Oranjefeesten 2024

Vanaf woensdag 24 april ligt de Koningsdag special in de brievenbussen van gemeente Lochem.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.